Caută
Close this search box.

Bărbat cercetat pentru braconaj fiindcă a mâncat o gâscă protejată de lege

Un bărbat din județul Brăila este cercetat de poliție sub suspiciunea de braconaj, după ce, în curtea lui, a fost găsit emițătorul pe care ornitologii i l-au pus unei gâște cu gât roșu, pasăre extrem de rară, protejată de lege.

În curtea lui au fost descoperite resturile cu care bărbatul își hrănise câinele, gâsca fiind, cel mai probabil, mâncată de el. Lângă resturi au fost găsite inelele ornitologice și emițătorul care l-a dat de gol pe bărbat.

„Lună extrem de neagră pentru o specie protejată – gâsca cu gât roșu. Din decembrie până acum, am pierdut 3 exemplare cu emițător. Ultima din ele, Emilia, a fost găsită azi în curtea unui sătean din Victoria, județul Brăila.

Resturi din pasărea protejată de lege fuseseră date …la câine. Lângă bucăti din ea, emițătorul și inele ornitologice aplicate de specialiștii din proiectul Safe Flight for Redbreasts, în care suntem parteneri.

Vom reveni cu informații, pentru că alături de biologi, la Victoria se află și autoritățile române care anchetează acest caz – pentru că este un posibil caz de braconaj”, precizează într-un mesaj Societatea Ornitologică Română.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri