Caută
Close this search box.

Bilanț cutremurător în Turcia: Cel puțin 21 de morți și peste 1000 de răniți

UPDATE Cel puţin 21 persoane au murit, peste o mie au fost rănite şi mai multe clădiri s-au prăbuşit vineri seară în urma unui puternic seism produs în estul Turciei, care s-a resimţit şi în unele state vecine, informează sâmbătă DPA care citează Autoritatea pentru Gestionarea Dezastrelor şi a Situaţiilor de Urgenţă (AFAD).

Un cutremur major în estul Turciei a ucis cel puţin 20 persoane şi rănit peste 900, a anunţat sâmbătă agenţia de presă de stat Anadolu, citând agenţia pentru managementul dezastrelor AFAD, transmite DPA.

Cel puţin 15 persoane au fost ucise în provincia Elazig şi patru în cea vecină Malatya, potrivit AFAD. Anadolu raportase anterior că cinci persoane au murit în Malatya, citându-l pe ministrul de interne Suleyman Soylu.

AFAD anunţase iniţial că seismul a avut o magnitudine de 6,8. Centrul turc de control al cutremurelor Kandilli a anunţat la scurt timp o magnitudine de 6,5, potrivit Anadolu. Peste 100 de replici au fost resimţite cu magnitudini cuprinse între 2,7 şi 5,4.

Epicentrul cutremurului a fost localizat în districtul Sivrice din oraşul Elazig, potrivit Agerpres.

Soylu a spus că unele clădiri din centrul oraşului au fost deteriorate, adăugând că localităţi din mediul rural ar fi putut suferi de asemenea daune.

Potrivit ziarului Daily Sabah, cutremurul a fost resimţit de asemenea în provinciile vecine.

Semiluna Roşie turcă a trimis echipe de salvare în zonele lovite de cutremur şi ministrul apărării turc Hulusi Akar a declarat că armata este gata să ajute dacă este necesar, a raportat Anadolu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri