Caută
Close this search box.

Bloc cu 9 etaje într-o zonă PROTEJATĂ din Bucureşti, cu clădiri de patrimoniu

În centrul Capitalei, pe o stradă cu multe clădiri vechi și de patrimoniu prinde contur un bloc cu 9 etaje. Locuitorii spun că în această zonă protejată nu ar fi trebuit să se construiască.

Primăria Capitalei a emis însă anul trecut o autorizație de construire. Este invocată o altă autorizație emisă în urmă cu 12 ani de către Primăria Sectorului 2. Arhitecții spun că în zonă se pot construi clădiri cu cel mult 4 etaje.

Strada Vasile Lascăr din Capitală. O zonă cu foarte multe clădiri de patrimoniu, care au și 100 de ani vechime.

Municipalitatea le-a inclus pe o lista specială a zonelor protejate, ca să nu fie demolate sau agresate de intervenții urbane. De curând, însă, în mijlocul acestor case rare a început construcția unui bloc cu 9 etaje, potrivit TVR. Subsolul a fost deja săpat, în ciuda protestelor locuitorilor din zonă.

Oamenii se întreabă cum anume proprietarului i-a fost emisă autorizația de construire, atât timp cât lor, primăria nu le permite nici măcar să își refacă fațadă.

Într-un răspuns pentru Știrile TVR, Primăria Capitalei a transmis că a autorizat construcția anul trecut, pe baza unei autorizații emise de către Primăria Sectorului 2.

Primăria de sector susţine că a emis autorizația de construire respectând toate reglementările în vigoare. Nu de aceeași părere sunt însă și arhitecții:

„Conform legii actuale, PUZ-ul de zona protejată Vasile Lascăr nu permite construcția unor imobile care să aibă mai mult de 16 m înălțime. Asta înseamnă parter și 4 etaje.” , potrivit arhitectului Mihai Munteanu.

FOTO: hotnews

Inițial, panoul de șantier arată că se va construi un imobil de 4 etaje. Ulterior, acesta a fost modificat cu o cariocă și, în loc de 4 etaje, au fost trecute 9.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri