Caută
Close this search box.

Bogdan Chirieac anunţă CĂDEREA Cabinetului Orban. „E deja istorie în acest moment!”

bogdan chirieac

Bogdan Chirieac, analist apropiat de PSD, susţine că moţiunea de cenzură iniţiată de PSD va avea succes, astfel încât Guvernul Orban va fi demis.

PSD ar mai avea nevoie doar de două voturi pentru că moţiunea să treacă. PSD are 201 parlamentari, în timp ce UDMR are 30. Alte două voturi ar putea proveni de la Marian Cucsa, fost deputat ALDE, care va trece la PSD, şi de la USR, susţine România TV.

„Şi PNL are propriul plan. Pentru că de ce forţează alegerile în două tururi? Pentru a forţa anticipatele. Se pare că va fi consens la această moţiune, Guvernul Orban 1 e deja istorie la acest moment! UDMR a condiţionat sprijinul pentru Guvernul Orban de faptul că nu se va trece la alegeri locale în două tururi”, a declarat Bogdan Chirieac, la România TV.

Prim-vicepresedintele PNL Rareş Bogdan a anunţat ca PSD nu a strâns semnăturile necesare pentru depunerea moţiunii de cenzură, în ciuda declaraţiilor făcute de liderii săi.

„Atunci când declara PSD aşa ceva, e exact pe dos. PSD nu are, astăzi, semnăturile necesare şi nu are nicio şansă să dea jos Guvernul Orban, iar noi am pornit pe un drum extrem de calculaţi, pas cu pas, un şah politico-electoral extrem de inteligent condus de Ludovic Orban pe de o parte, de preşedintele Iohannis, prin declaraţii extrem de clare, care vin practic de la declaraţiile de imediat de după câştigarea alegerilor prezidenţiale, şi susţinute de noi ceilalţi, încercând să-i sprijinim în spaţiul public tocmai în aplicarea acestui plan.

În orice situaţie, PSD a pierdut, PSD nu are şanse, azi, să dea Guvernul Orban, iar şi dacă dau jos Guvernul Orban, noi suntem cu planul îndeplinit. Mergem înainte pe subiectul anticipatelor.

Sigur, în cazul în care vor reuşi să dea jos Guvernul Orban, deşi eu personal mă îndoiesc extrem de serios că au capacitatea aceasta de a aduna 233 de voturi, vom avea surprize pentru ei, pentru că nu renunţăm la (n.r. – alegerea primarilor) două tururi de scrutin”, a afirmat Rareş Bogdan.

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat că moţiunea de cenzură, care este semnată în prezent de parlamentari PSD şi UDMR, va trece.

„Avem pe 28 votul pe – aşa cum am promis – eliminarea pensiilor speciale, în dezbatere şi pe urmă vot final. Pe data de 29 primul-ministru va veni şi îşi va asuma răspunderea pe alegerea primarilor în două tururi. Avem trei zile calendaristice să depunem moţiunea. Noi textul moţiunii îl avem discutat. Este făcut. Avem toate semnăturile necesare. În acest moment, au semnat membri ai PSD şi ai UDMR”, a spus Ciolacu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri