Caută
Close this search box.

Bogdan Chirieac, aluzii că Violeta Alexandru, ministrul Muncii, ar trebui demisă

bogdan chirieac

Bogdan Chirieac a lansat şi el un atac la adresa ministrului Muncii, Violeta Alexandru, sugerând că aceasta ar trebui să fie demisă. Alexandru este intens atacată de propagandă PSD, pe măsură ce ia tot mai multe măsuri în sprijinul pensionarilor.

„Eu nu cred că domnul Orban ar renunţa la doamna Violeta Alexandru, dar să vorbeşti de remaniere acum, în acest context, nu are rost. Oricum 120 de zile va fi o mare instabilitate politică”, a declarat Chirieac, la România TV, comentând modul în care PNL va declanşa alegerile anticipate.

„Din Constituţie rezultă că dacă premierul demisionează, el nu mai poate fi premier interimar. Domnul Orban are posibilitatea de a rămâne interimar doar în cazul în care Guvernul pică în urma unei moţiuni de cenzură. Am înţeles că s-ar negocia cu partidele mici pentru a se iniţia o moţiune, astfel încât ea să treacă şi să fie votată chiar de liberali, pe modelul PSD-Grindeanu. În acest fel poate rămâne domnul Orban premier interimar. Dar în momentul în care eşti premier interimar nu poţi face remanieri guvernamentale”, afirmase Chirieac anterior.

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a declarat seara că implicarea sa pentru rezolvarea problemelor pensionarilor a „produs un şoc în PSD”, întrucât PSD credea că deţine monopolul comunicării cu pensionării. Ea a arătat cum pensionarii sunt manipulaţi de PSD.

„Am produs un şoc în PSD pentru că sunt foarte corectă şi foarte accesibilă dialogului cu pensionării. Această comunicare cu pensionarii părea să fie o treabă la care se pricepe doar PSD-ul, PSD-ul ştia să spună lucruri care plăceau oamenilor, fără să le explice ce se poate şi ce nu se poate face.

Presiunea pe care o simţ este bazată pe o strategie pe care PSD o are de a nu le comunica acestor oameni informaţii corecte, să le întreţină o stare de ‘va dăm, vă dăm”. Este un discurs fals, este un discurs incorect faţă de realitatea de fapt.

Modul în care eu am comunicat, faptul că m-am aplecat asupra problemelor concrete, pe care PSD le ştia: întârzieri de luni bune, până la ani, la recalcularea pensiilor, dosare depuse pentru pensionare la care oamenii aşteptau cu lunile, toate aceste lucruri se ştiau, nu au apărut din ziua doi în care eu am ajuns la minister.

Nu le-a păsat să le rezolve, au preferat să facă legi, au preferat să le promită, au preferat să ascundă adevăratele probleme şi au întreţinut un discurs de tipul ‘va dăm, vă dăm, sigur că da, se rezolva’ şi nu au atacat problemele de fond ale sistemului, care sunt foarte grave. Sunt foarte mulţi oameni nedreptăţiţi, care nu primesc informaţii concludente, iar eu explic cu echipa mea ce se poate, ce elemente s-au luat pentru calcularea pensiei. Este o muncă minuţioasă, care nu se vede”, a declarat Alexandru.

Violeta Alexandru este ţinta unei campanii agresive din partea propagandei PSD, în special din partea televiziunilor controlate de PSD.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri