Caută
Close this search box.

Cabinetul Orban pregăteşte o MARE LOVITURĂ care va modela tot anul politic 2020

cabinetul orban

Cabinetul Orban ia în calcul angajarea răspunderii pentru proiectele de lege privind alegerea primarilor în două tururi, desfiinţarea Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ) şi desfiinţarea pensiilor speciale.

„Dacă vom vedea că Parlamentul blochează în continuare nişte proiecte de interes public pe care foarte mulţi romani le aşteaptă este foarte posibil să mai apelăm la angajarea răspunderii”, a declarat vicepremierul Raluca Ţurcan.

„În momentul în care începe sesiunea parlamentară avem câteva proiecte extrem de importante la care ţinem pentru a fi votate în Parlament. Acelea sunt alegerea primarilor în două tururi şi de asemenea revenirea la alegerea preşedinţilor de consilii judeţene.

Este vorba şi de proiectul de lege pentru desfiinţarea Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie. Să spunem că acestea trei sunt extrem de importante. Am apelat la angajarea răspunderii atunci când proiecte importante nu au putut fi realizate în Parlamentul României. Practic toate proiectele de lege pe care ne-am angajat răspunderea au fost fie blocate în Parlament fie aveam toate semnalele că urmau să fie măcelărite în Parlamentul României”, a declarat vicepremierul Raluca Ţurcan.

Raluca Ţurcan a mai adăugat că angajarea răspunderii nu urmăreşte ocolirea rolului Parlamentului şi eficientizarea deciziilor publice.

„Aşadar, dacă vom vedea că Parlamentul blochează în continuare nişte proiecte de interes public pe care foarte mulţi romani le aşteaptă este foarte posibil să mai apelăm la angajarea răspunderii. Nu o facem ca o modalitate de a sări rolul Parlamentului, ci pur şi simplu pentru eficienţa în decizia publică.

Am apelat la angajarea răspunderii atunci când proiecte importante nu au putut fi realizate în Parlamentul României. Practic, toate proiectele de lege pe care ne-am angajat răspunderea au fost fie blocate în Parlament, fie aveam toate semnalele că urmau să fie măcelărite în Parlamentul României”, a mai adăugat Turcan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri