Caută
Close this search box.

Campioana de la Wimbledon a câștigat la Australian Open

UPDATE. În următoarea partidă, adică în turul II, Simona Halep va juca, pentru prima dată în carieră, cu britanica Harriet Dart (23 de ani, 173 WTA), care a avut nevoie de 3 ore pentru a câştiga meciul din turul I de la Australian Open 2020, cu Misuko Doi, 2-6, 6-4, 7-6.

Simona Halep (3 WTA) și-a început cursa spre primul mare vis din 2020, trofeul de la Australian Open, de la ora 10:00. Românca a înfruntat-o în primul tur de la Melbourne pe americanca Jennifer Brady, în fața căreia s-a impus cu scorul de 7-6, 6-1.

După un prim set extrem de disputat, dar și acela câștigat cu multă maturitate și forță de Simona, la 7 în tie-break, ei bine, în setul secund sportiva din Statele Unite ale Americii a fost aproape inexistentă.

Așadar, campioana de la Wimbledon merge mai departe spre o premieră australiană absolută pentru ea, cucerirea celui de al treilea Grand Slam, după Roland Garros și Wimbledon.

Pentru un loc în runda a treia, campioana din România va juca cu învingătoarea duelului dintre Harriet Dart și Misaki Doi.

Marea noastră campioană are prima șansă în turul doi de la Melbourne

Simona Halep a avut o misiune dificilă în fața americancei Jannifer Brady, dar, după o oră și 36 de minute de tenis a reușit să obțină calificarea în runda secundă a Australian Open, unde va juca împotriva câștigătoarei meciului dintre Harriet Dart și Misaki Doi.

Harriet Dart, jucătoarea din Marea Britanie aflată pe locul 173 în circuitul WTA, ar fi la prima confruntare directă cu Simona Halep. Sportiva de 23 de ani a trecut de calificări pentru a ajunge pe tabloul principal de la Melbourne, reușind să le învingă pe Elitsa Kostova (196 WTA), Nicole Gibbs (124 WTA) și Giulia Gatto-Monticone (151 WTA).

De cealaltă parte, dacă japoneza Misaki Doi va reușit să se impună în meciul cu Harriet Dart o va întâlni pe Simona Halep pentru a doua oară în carieră. Singurul joc direct dintre cele două sportive a avut loc în turul întâi de la Madrid, în 2016, și a fost câștigat de româncă în minimum de seturi, 6-0, 6-3.

Misaki Doi a debutat în acest sezon la Shenzhen, unde a fost eliminată încă din primul tur, după înfrângere cu Katerina Bondarenko.

Data și ora meciului Simonei Halep din turul secund al turneului de Mare Șlem de la Melbourne vor fi anunțate de organizatori.

Simona Halep, a doua jucătoarea din România care trece de runda inaugurală, după Sorana Cîrstea

Simona Halep este a doua reprezentantă a României care trece de runda inaugurală de la Melbourne, după ceea ce a reușit Sorana Cîrstea în prima zi a competiției, când a trecut de Barbora Strycova.

Irina Begu a fost eliminată de Kiki Bertens, locul 10 WTA, după 1-6, 4-6 într-o oră și 17 minute de tenis.

A patra reprezentantă a României la Australian Open, Monica Niculescu, joacă împotriva lui Alize Cornet pentru un loc în turul doi. Foto GSP.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri