Caută
Close this search box.

Carmen Uscatu, cu sarcasm despre Beuran: „Dumnezeu nu poate fi demis”

Carmen Uscatu de la Asociația „Dăruiește Viață”, cunoscută publicului ca fiind, alături de Oana Gheorghiu, fondatoarea ong-ului care construiește singurul spital de oncologie pentru copii din țară, are un comentariu sarcastic despre Mircea Beuran, chirurg la Spitalul de Urgență Floreasca.

„Dumnezeu nu poate fi demis”, scrie Carmen Uscatu într-o postare pe facebook, intitulată sarcastic „Jurnal de Beuran”.

1. Nu intru în sală dar numele meu apare pe protocolul operator. Fac fals în semnături. Pentru că merit. Eu sunt profesor.
2. Nu îmi dau demisia. Pentru că eu sunt profesor și oricum pacienta murea. Sunt demis și asta e de neconceput. Dumnezeu nu poate fi demis.
3. Nu îmi cer scuze public, nu expun realitatea, nu caut SOLUȚII ca așa ceva să nu se mai întâmple. Nu mă gândesc să implementez în cel mai mare spital de urgență protocoale de asigurare a calității serviciilor medicale și siguranța pacientului. Aleg să tac. Chiar dacă sunt profesor nu m-am maturizat, nu-mi pot recunoaște greșeala.
3. Am colegii de partea mea. Pentru că nici ei, deși ditamai doctorii, nu s-au maturizat. Nu caută soluții ca să nu mai greșească nimeni atât de grav, incidentul nu devine studiu de caz în conferințele lor, din contra amenință că oricum se poate întâmpla oricui.
4. Nu mă gândesc că mi se poate întâmpla chiar mie, pentru că eu sunt profesor. Nu li se poate întâmpla nici colegilor mei pentru că ei sunt doctori.

Oare cum facem cu oamenii ăștia? Îi testează cineva când își aleg o asemenea meserie care ar trebui să presupună mai întâi de toate EMPATIE? Unde e sistemul lor de valori? Unde e asumarea, maturitatea, profesionalismul?

Parafele alea din comunicat (n.r.scrisoarea de protest a medicilor de la Floreasca, vezi foto) nu vi se par o joacă de copil? O lipsă de asumare, o lipsă a profunzimii în înțelegerea faptei. Oare mâine nu vor spune acei medici că li s-au furat parafele, că nu ei au semnat?

Joaca cu focul ar fi trebuit să nască responsabilitate. În fond consecințele sunt dramatice și ei totuși aleg să nu învețe nimic – este mesajul postat de Carmen Uscatu.

O pacientă a fost arsă pe masa de operații la Spitalul Floreasca din Capitală, după ce un chirurg din secția profesorului Mircea Beuran ar fi greșit substanțele de dezinfecție, iar la contactul cu electrocauterul, pielea femeii a luat foc.

Primele concluzii ale anchetei demarată de Ministerul Sănătății spun că, în acest caz, este vorba de o eroare umană.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri