Caută
Close this search box.

Caz grav. Cum s-a răsucit Poliția din Maramureș după intervenția categorică a lui Marcel Vela. FELICITĂRI ministrului!

Marcel Vela

Caz grav în județul Maramureș. Reprezentanții unei organizații pentru protecția animalelor au publicat imagini cu un câine care a fost împușcat pe șosea, a informat Realitatea Plus. Contactat de jurnaliștii realitatea.net, ministrul de Interne Marcel Vela a declarat că a dispus IGPR luarea măsurilor pentru depistarea de urgență a persoanei, cercetarea faptei și înștiințarea Inspectorului General. În urma declarațiilor ministrului, făcute pentru realitatea.net, polițiștii maramureșeni, care inițial susțineau că nu a fost nimic ilegal, au anunțat ulterior că bărbatul care a împușcat câinele va fi cercetat.

Doi voluntari ai asociației Anima Pro Terra Dej au postat o serie de fotografii în care arată trupul unui câine împușcat.

Potrivit textului care însotește postarea, episodul sângeros s-ar fi petrecut la aproximativ 5 km de Borșa.

Potrivt martorilor, un bărbat îmbrăcat în vânător, aflat la volanul unui autoturism, a oprit și a împușcat mortal o cățelușa aflată pe carosabil. Activiștii de mediu au sunat imediat la 112, însă făptașul a luat cadavrul și a plecat, a informat Realitatea Plus.

Contactat de jurnalistul realitatea.net Cristian Otopeanu, ministrul de Interne Marcel Vela a declarat că a dispus IGPR luarea măsurilor pentru depistarea de urgență a persoanei, cercetarea faptei și înștiințarea Inspectorului General.

Ca să vezi cum se răsucesc oamenii legii!

 Polițiștii din Maramureș s-au răzgândit după afirmațiile făcute de ministrul Marcel Vela pentru realitatea.net, iar bărbatul care a împușcat, pur și simplu, o cățelușă aflată pe marginea drumului, va fi cercetat pentru uz de armă fără drept și uciderea animalelor.

„Urmare a verificărilor efectuate de politiștii maramureșeni, cu privire la bărbatul de 69 de ani, care în cursul acestei zile ar fi împușcat un câine în Pasul Prislop, vă informăm că, din cercetarea preliminară au rezultat suspiciuni rezonabile, referitoare la comiterea infracțiunilor de uz de armă letală sau interzisă, fără drept, prevăzută și pedepsită de art. 343 alin. 1 Cod Penal și uciderea animalelor, cu intenție, fără drept, prevăzută și pedepsită de art. 25 alin.1 lit. a din Legea nr.205/2004, cu aplicarea art. 38 alin.1 Cod Penal.

Cercetările continuă în această cauză, în cadrul unui dosar penal instrumentat sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vișeu de Sus.

Multumim cetățenilor care au semnalat acest caz si au sprijinit polițiștii în clarificarea situației de fapt”, a informat IPJ Maramureș.

Minciuna inițială: „NU A FOST NIMIC ILEGAL”

Totuși, polițiștii din Borșa susțin că nu s-a întâmplat nimic ilegal, pentru că bărbatul care tras este paznic de vânătoare autorizat, iar pe raza fondului de vânătoare câinii hoinari pot fi împușcați.

“Polițiștii din Borșa s-au deplasat azi de urgență în Pasul Prislop, după ce la ora 14.24 au fost sesizați prin SNUAU 112 despre faptul că o persoană a tras un foc de armă și a împușcat un câine.

În urma verificărilor efectuate s-a constatat că un bărbat de 69 de ani, paznic de vânătoare autorizat, a făcut uz de armă și a recoltat legal un câine hoinar, aflat pe raza fondului de vânătoare” este mesajul Poliției, conform Asociatiei Anima Pro Terra

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri