Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că a fost în imposibilitate de a plăti prestaţiile sociale pentru că banii nu au venit de la Guvern. Şi baronul PSD de Maramureş, Gabriel Zetea, s-a plâns de abuzuri groaznice, în legătură cu sumele primite de la Guvern.

„La sfârşitul anului trecut, am fost în imposibilitatea de a putea plăti toate prestaţiile sociale, toate sumele cu care noi ne-am angajat în faţa populaţiei. Spre exemplu, în ceea ce priveşte DGASMB-ul, e vorba despre persoanele cu dizabilităţi copii şi adulţi.

Copiii primesc lunar de la Primăria Capitalei, prin DGASMB, 1.000 de lei, iar adulţii 500 de lei. Am fost pur şi simplu în imposibilitatea de a achita integral aceste plăti. Pentru copii nu avem datorii, deci nu sunt restante, iar pentru adulţi i-am rugat să înţeleagă faptul să plătim o parte în decembrie, o parte la începutul lui ianuarie şi final – la sfârşitul lui ianuarie, sperând că din februarie să putem să revenim la sumele lunare”, a spus Firea, la ieşirea de la întrevederea cu ministrul Mediului.

„Nu am plătit, pentru că nu am avut bani şi banii nu au venit de la Guvern. Să ne spună domnul Orban de ce nu ne-a dat banii, plus acea întârziere care a avut loc la începutul lui ianuarie”, a arătat Firea.

Ea a afirmat că o tăiere a bugetului din partea Guvernului înseamnă restricţii în toate domeniile de activitate.

„Pur şi simplu semnalul de alarmă adresat preşedintelui ţării, premierului, ministrului de Finanţe, tot ceea ce am spus la finalul anului trecut şi la începutul acestui an, am vorbit pur şi simplu aproape degeaba, aş putea spune chiar degeaba, pentru că Guvernul nu a înţeles faptul că, dacă taie bugetul Primăriei Capitalei sau aloca unul mic, insuficient, suferă oamenii”, a menţionat edilul general.

Şi şeful CJ Maramureş, Gabriel Zetea, a anunţat că, abia săptămâna trecută, au fost transmise sumele către Consiliile judeţene şi Primarii de către administraţiile finanţelor judeţene şi se observă „nişte abuzuri groaznice”.

„La Consiliul Judeţean Maramureş avem finanţarea asigurată pentru asistenţă socială pentru două luni, salarii şi utilităţi asigurate pentru două luni, este un lucru extrem de grav, nu s-a mai întâmplat niciodată să avem finanţarea tăiată la nivelul judeţului cu 30% şi finanţarea bugetului propriu al Consiliului Judeţean cu 50% . (…)

Ăsta încearcă, de fapt, Guvernul PNL, în această perioadă, să dea afară oameni cu mâna primarilor, cu mâna Consiliilor judeţene? De aceea, cred că discutăm despre alegeri anticipate în această perioadă şi nu despre lucrurile care încep să îi doară pe romani”, a susţinut Gabriel Zetea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here