Caută
Close this search box.

Ce reţea incredibilă şi-a constituit Darius Vâlcov, la Agenţia Medicamentului

Darius Vâlcov

Agenția Națională a Medicamentului, o instituție guvernamentală care gestionează o piață estimată la peste 8 miliarde de euro anual, este condusă de o rețea de personaje promovate pe filiera lui Darius Vâlcov.

Președintele instituției, Mariu Șișu, care nu a fost capabil să intre la Facultatea de Farmacie, a populat agenția cu apropiați și asociați.

Cine sunt oamenii-cheie din ANM:

Marius Șișu, numit președinte interimar în februarie 2019 de guvernul PSD. El este absolvent de studii economice și a picat admiterea la Facultatea de Farmacie, după cum au arătat ziariștii Recorder într-o investigație. El a picat în 2012 examentul de intrarea la Universitatea de Medicină și Farmacie din Craiova, potrivit Recorder. Șișu a fost evaluat la două probe, unde a luat notele 8.45 și 4.25.

El a fost detașat la stat din mediul privat. A deținut și administrat o rețea de farmacii, Urania Farm SRL, intrată în insolvență și cu datorii de câteva milioane de lei.

Potrivit declarației sale de avere, a luat împrumut 1,5 milioane de lei de la Paul Nicușor Gaciu, un personaj care apare și în alte tranzacții făcute de alți angajați din Agenția Națională a Medicamentului, aduși în instituție chiar de președintele Marius Șișu. Important: Paul Gaciu are afaceri fix în domeniul medicamentelor. Serenity Pharma SRL, una dintre firmele acestuia, gestionează un depozit de medicamente.

Astfel, Tiberiu Alexandru Brîndușoiu, craiovean ca și Șișu și promovat de acesta șef al Serviciului de comunicare din Agenția Medicamentului, i-a vândut în 2018 cu 90.000 de euro un apartament Simonei Gaciu, soția lui Paul Gaciu. Informația apare în declarația de avere a acestuia. Și Tiberiu Brîndușoiu e detașat la stat din privat, mai precis de la o agenție de PR.

Legăturile Șișu – Gaciu – Brîndușoiu continuă în planul afacerilor. Astfel, potrivit datelor din Monitorul Oficial, firma SC Bring Luck, înființată de Paul Gaciu în 2011, a ajuns în 2018 la Tiberiu Brîndușoiu, care a devenit asociat și administrator.

Tiberiu Brîndușoiu, șeful comunicării din Agenția Națională a Medicamentului, a fost asociat chiar cu soția șefului său, Marius Șișu, în firma Agora Trading Consulting SRL, potrivit datelor din Monitorul Oficial.

Alți apropiați ai lui Marius Șișu, șeful ANM venit pe filiera lui Darius Vâlcov:

Ștefan Predescu, directorul Direcției economice și de achiziții publice. Și el a ajuns să lucreze la stat prin detașare de la firma de construcții Floral Commercium. El este asociat în firma de construcții Dangar Invest, potrivit declarației de avere.

Alina Magdalena Mușetescu, directoarea Direcției de studii clinice. Ea a fost președintele Asociației Vindecatorii în Unde Theta.

Anca Maria Stan, directoarea Departamentului de resurse umane, venită la ANM tot cu detașare dintr-o companie privată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri