Instanţa anulează cererea de chemare în judecată a companiei Facebook, formulată de filiala ALDE Sibiu, care reclama faptul că pe reţeaua de socializare ar fi fost blocată promovarea lui Mircea Diaconu, în campania pentru alegerile prezidenţiale. Decizia nu este însă definitivă.

„Anulează cererea de chemare în judecată formulată de reclamanta ALDE (Alianţa Liberalilor şi Democraţilor), Filiala Sibiu, cu sediul în mun. Sibiu, str. Turnului, nr. 22, jud. Sibiu. Cu drept de reexaminare în termen de 15 zile de la comunicare, cererea urmând a fi depusă la Judecătoria Sibiu”, se arată în minuta Judecătoriei Sibiu.

ALDE Sibiu a depus, în luna octombrie a anului 2019, o cerere de chemare în judecată a companiei Facebook, din cauză că ar fi blocat promovarea lui Mircea Diaconu în campania prezidenţială.

Cererea a fost depusă la Judecătoria Sibiu de către preşedintele filialei ALDE Sibiu, Ovidiu Gheorghe Tocaciu. El a susţinut că demersul companiei cu sediul în SUA blochează şi aduce prejudicii în promovarea mesajelor prezidenţiabilului Mircea Diaconu, pe reţeaua de socializare.

În solicitarea către Judecătorie, ALDE Sibiu a arătat că blocajul impus de Facebook paginii oficiale a adus prejudicii organizaţiei şi campaniei electorale pe judeţul Sibiu a candidatului Mircea Diaconu.

ALDE Sibiu a motivat în cerere faptul că articolul 30 din Constituţia României garantează dreptul la libera exprimare, drept susţinut internaţional şi de articolul 10 din Convenţia Europeană a Drepturilor Omului.

În cererea de chemare în judecată se precizează şi sentinţa nr 4546 din 2014 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie care motivează faptul că reteau de socializare Facebook este spaţiu public, conform sursei menţionate.

Organizaţia de partid a solicitat daune morale în valoare de 10 lei.

121 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here