Caută
Close this search box.

Cine e Gabriela Scutea, propunerea pentru funcția de procuror general

gabriela scutea

Gabriela Scutea a fost propusă de Cătălin Predoiu, ministrul Justiției, pentru funcția de procuror general.

Gabriela Scutea s-a licențiat în drept la Facultatea de Științe Juridice a Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, în 1995. A făcut stagiatura la Parchetul de pe lângă Judecătoria Brașov și Parchetul de pe lângă Judecătoria Rupea, între 1995 și 1997. Până în 1999, Scutea a fost procuror la Judecătoria Brașov, iar apoi la Tribunalul Brașov.

Din 2006 până în 2013, Gabriela Scutea a fost Adjunct al Procurorului General, responsabil pentru activitatea Secției Judiciare, activitatea de resurse umane și documentare, ordonator principal de credite (delegat), implementarea programelor cu finanțare externă, precum și audit, scrie în fișa sa de pe just.ro.

Din 2013 până în 2016, Scutea a ocupat funcția de Înalt reprezentant al Ministerului Justiției pentru relația cu Comisia Europeană pe aspectele referitoare la îndeplinirea condiționalităților stabilite în cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare (MCV) privind reforma sistemului judiciar şi lupta anticorupție.

În februarie 2016, Gabriela Scutea a devenit Secretar de stat la Ministerul Justiției și a deținut funcția și în timpul celebrei OUG 13.

Gabriela Scutea, declarația de avere

Aceasta a depus ultima declarație de avere (prezentă pe site-ul CSM) în 2017. Conform Mediafax, magistratul a încasat într-un an aproximativ 208.000 lei, cumulând salariul de la Ministerul Justiției (141.410 lei) cu salariul de ministru consilier primit de la Ministerul de Externe şi indemnizația de membru al Consiliului de îndrumare şi supraveghere, plătită de Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului. Suplimentar, Gabriela Scutea a mai câştigat mici sume de bani din investiții.

Procuroarea Scutea deține o casă lângă Brașov, în suprafață de 247 mp, aflată încă în construcție în 2017, şi un apartament de 38 mp în Brașov. La categoria autovehicule, în declarația de avere figurează un Volkswagen Passat din 2002. În conturile bancare, Scutea deținea aproximativ 41.500 de euro şi 142.000 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri