Președintele Consiliului Județean Olt, Marius Oprescu, a fost înscăunat joi șef al PSD Olt cu binecuvântarea baronului Paul Stănescu. Oprescu, noul lider al social-democraților din Olt, este un personaj controversat în județ din cauza acuzațiilor că ar fi vrut să mușamalizeze un scandal în 2013.

La acel moment, el al lovit cu mașina de serviciu de la CJ Olt – o Toyota Hilux – o căruță nesemnalizată încărcată cu lemne, rănind patru persoane, printre care și un adult, care a murit după trei săptămâni.

Avocatul familiei bărbatului decedat a susținut la acel moment că Marius Oprescu a încercat mușamalizarea cazului și a acuzat Spitalul de Urgență din Slatina, unde a fost dus Oprescu pentru recoltarea de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei, nu ar fi respectat protocolul medical.

Mai mult, medicul legist Sorin Lesnic a declarat atunci că a fost obligat să schimbe raportul privind cauza morţii uneia dintre victimele accidentului de maşină produs de Oprescu, vicepreşedinte al CJ Olt la acel moment.

Medicul legist a declarat că a fost amenințat și împiedicat să obțină datele de care avea nevoie chiar de către conducerea spitalului, fiind nevoie de intervenția Poliției.

Legistul a spus că există suspiciuni că sângele care a fost recoltat în seara accidentului nu i-ar aparține lui Marius Oprescu, iar noile probe recoltate după două zile au fost trimise la Institutul Mina Minovici din București.

Oprescu a acuzat la acel moment, într-o intervenție la B1 TV, faptul că „se încearcă fabricarea unui dosar” împotriva sa, motiv pentru care, imediat ce a aflat de decesul unei dintre victime, i-a solicitat procurorului de caz, prin intermediului avocatului, „ca autopsia probelor de laborator sa se faca la institutul Mina Minovici, pe cheltuiala mea”.

În cele din urmă, Oprescu a fost achitat de justiție, Curtea de Apel Craiova achitându-l definitiv pentru acuzația de ucidere din culpă.

187 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 + 3 =