Caută
Close this search box.

Clinica pentru mari arși de la Iași a trimis o femeie la București, pentru că nu mai are locuri

O femeie de 47 de ani care a suferit arsuri grave după ce i-a luat foc casa a fost transportată în cursul nopții de sâmbătă spre duminică la București, pentru că în Clinica pentru mari arși de la Iași toate paturile sunt ocupate. Semnalul de alarmă privind imposibilitatea de a interna și alți pacienți a fost tras încă de vineri de reprezentanții clinicii.

Femeia de 47 de ani, cu arsuri pe mai bine de jumătate din corp, a fost transferată de la Iași la București cu o ambulanță cu medic.

Femeia a suferit arsurile după ce i-a luat foc casa din localitatea Stolniceni Prăjescu, Iași.

„Pacienta avea arsuri de gradele 2 și 3 pe o suprafață de 60% din corp, era ventilată mecanic, a fost transferată de un echipaj cu medic de la Serviciul Județean de Ambulanță în cursul nopții la București”, a confirmat pentru Mediafax purtătorul de cuvânt al Spitalului „Sfântul Spiridon” Iași, Diana Cimpoeșu.

În ultimele 24 de ore, alți doi pacienți au avut nevoie de tratament în Clinica de arși de la Iași.

„Sâmbătă dimineață am preluat de la Vaslui, cu SMURD-ul, un pacient de 43 de ani cu arsură prin flacără, gradele 1, 2 și trei, pe aproximativ 8% din suprafața corporală, avea arsuri pe căile aeriene. A fost internat în Clinica de Chirurgie Plastică și Reparatorie, necesitând intubație pentru protecția căii aeriene”, a subliniat Cimpoeșu.

Cea de-a treia pacientă care are nevoie de îngrijiri medicale în clinica de specialitate este o femeie de 72 de ani, cu arsuri de gradele 1 și 2, pe 15% din corp. Femeia a fost transferată de la Pașcani, după ce se arsese cu lichid fierbinte. Inițial, medicii ieșeni voiau să o transfere la Brașov, însă au stabilit că poate rămâne la Iași, fiind într-o stare bună, cu un prognostic bun, fără a fi nevoie să fie internată în Terapie intensivă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri