Caută
Close this search box.

Cod galben de ninsori şi vânt puternic în mare parte din ţară. Cum va fi vremea la Bucureşti

ninsori

Meteorologii au emis atenţionări cod galben de ninsori şi vânt puternic, valabilă de sâmbătă după amiază până luni dimineaţă.

Potrivit ANM, sâmbătă și duminică, local și temporar, vor fi intensificări ale vântului în cea mai mare parte a țării, cu rafale în general de 45…55 km/h, iar la munte de peste 70 km/h. Luni, vântul va avea intensificări îndeosebi în regiunile sud-estice și în Carpații Meridionali.

Temporar la munte va ninge. Meteorologii anunţă că în centrul, vestul, nordul și nord-estul ţării vor predomina ninsorile, iar în sud-est vor fi precipitații mixte. Local se va depune strat de zăpadă și, pe arii restrânse, se va forma polei sau ghețuș.

Zăpada va fi viscolită sau spulberată în zona montană și, trecător, la început în regiunile vestice, apoi mai ales în cele estice, nord-vestice și centrale.

A doua avertizare cod galben afectează Moldova şi intră în vigoare duminică, de la 09.00, fiind valabilă până luni, ora 6.00. Aici vor fi intensificări ale vântului cu viteze în general de 55 – 65 km/h, iar pe arii restrânse 70 – 75 km/h. Local și temporar vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare, iar zăpada va fi trecător spulberată.

Ninsori şi frig şi la Bucureşti

Meteorologii prognozează pentru Bucureşti, în următoarele trei zile, o vreme în general rece şi precipitaţii slabe sub formă de ninsoare, lapoviţă şi trecător ploaie, începând din dimineaţa zilei de duminică.

Conform prognozei de specialitate, publicată sâmbătă de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), în intervalul 4 ianuarie, ora 17.00 – 6 ianuarie, ora 8.00, cerul va fi mai mult noros, iar începând cu dimineaţa zilei de duminică, 5 ianuarie, se vor semnala precipitaţii slabe, sub formă de ninsoare, lapoviţă şi trecător ploaie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri