Caută
Close this search box.

Consiliul Europei a activat procedura de monitorizare a României, pe schimbarea legislaţiei electorale

consiliul europei

Comisia de Monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) a activat procedura de examinare a respectării normelor democratice în România, în cazul angajării răspunderii Guvernului Orban, pe schimbarea legislaţiei electorale.

Urmează ca un raportor să vină în România să evalueze situaţia. Potrivit lui Titus Corlăţean, membru în delegaţia României la APCE, peste 10 zile se va discuta şi despre sesizarea de către APCE a Comisiei de la Veneţia pe subiectul modificării legislaţiei electorale cu câteva luni înainte de alegeri.

”Nu e nicio problemă” a spus la Antena 3 deputatul PNL Dan Vîlceanu.

”Am ridicat, deși nu figura pe ordinea de zi, în mod excepțional, situația de o gravitate foarte mare, generată de decizia Guvernului Iohannis – Orban de a modifica legislația electorală din alegerile locale, prin această procedură a angajării răspunderii cu doar patru luni și jumătate înainte de alegerile locale din România. Am spus clar că această decizie încalcă o cunoscută recomandare a Comisiei de la Veneția. Nicio putere din cadrul UE nu își poate crea un avantaj prin modificarea regulilor jocului. Am cerut un tratament similar pentru această speță, cu cea pe care o cerea PNL când era PSD la guvernare. Reuniunea comisiei va avea loc peste 10-12 zile la Strasbourg” a spus Titus Corlățean la Antena 3.

”Eu sper să stopăm această procedură, pentru că acest guvern iresponsabil Iohannis – Orban ar putea atrage chiar sancțiuni”, a subliniat senatorul PSD.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri