Caută
Close this search box.

Coronavirus: Japonia îşi va evacua cetăţenii din oraşul chinez Wuhan

Japonia intenţionează să-şi repatrieze sute de cetăţeni din oraşul Wuhan în centrul Chinei, unde a izbucnit o nouă epidemie de coronavirus, a anunţat luni un parlamentar al partidului de guvernământ, citat de DPA.

Tokyo intenţionează să trimită un avion în capitala provinciei Hubei chiar de marţi pentru evacuarea cetăţenilor japonezi care doresc să se întoarcă acasă, a declarat secretarul general al Partidului Liberal Democrat Toshihiro Nikai.

Guvernul nipon a confirmat că aproximativ 560 de cetăţeni japonezi trăiesc în provincia chineză, potrivit ministrului de externe Toshimitsu Motegi.

Al patrulea caz de infectare cu virusul ucigaş din China a fost detectat în centrul Japoniei duminică, potrivit Agerpres.

Un vizitator de sex masculin în vârstă de în jur de 40 de ani din Wuhan a fost diagnosticat cu pneumonie provocată de coronavirus, a declarat Ministerul Sănătăţii.

Bărbatul a sosit săptămâna trecută în Japonia şi s-a dus vineri la spital în prefectura Aichi după ce a făcut febră, iar diagnosticul a fost confirmat duminică, a precizat Kyodo News.

Tokyo a confirmat al doilea şi al treilea caz vineri şi sâmbătă după ce doi vizitatori din Wuhan – un bărbat şi o femeie – au fost diagnosticaţi.

Primul caz a fost depistat la jumătatea lunii ianuarie după ce un cetăţean chinez care trăieşte în apropiere de Tokyo a fost testat pozitiv după ce a vizitat Wuhan la începutul acestei luni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri