1 Vizualizări

Cristian Diaconescu, fost ministru de Externe, a apreciat la Digi24 că demisia Guvernului Rusiei face parte din procesul de pregătire a transferului de putere din epoca Putin într-o epocă post-Putin.

În legătură cu temele pe care le-a adresat președintele Putin în fața parlamentarilor ruși în ceea ce privește modificarea Constituției și într-un fel deplasarea centrului de putere – așa cum este declarat deocamdată – către Parlamentul, către Duma și către Guvernul rus, reprezintă un proiect care, probabil, ar urma să fie pus în aplicare începând cu demisia Guvernului Medvedev și terminând cu anul 2024, când va avea loc, într-o formă sau alta, transferul de putere din epoca Putin într-o epocă post-Putin, deoarece, din punctul de vedere al gândirii politicii ruse, Putin nu este doar un politician, ci este semnalul unei anume culturi în ceea ce privește politica și cum se face aceasta în Rusia.

În al doilea rând, este problema situației economice din Rusia, care este cât se poate de critică. Din considerente strategice, diverse instituții internaționale de cotații nu plasează Rusia din perspectiva parametrilor economici într-o zonă mult prea joasă.

Numai că situația economică, așa cum o resimt cetățenii ruși, este mult mai gravă decât apare în sursele media. Faptul că președintele Putin s-a referit la un moment dat la o rată obligatorie de creștere de 3% arată un anume tip de nervozitate din acest punct de vedere. (…)

Şeful Fiscului din Rusia, Mihail Mişustin, desemnat PREMIER după demisia lui Medvedev

Va fi interesant de văzut cine vor fi viitorii miniștri, mai ales la Apărare și Externe, pentru că pe aceste zone Federația Rusă este foarte hotărâtă și are în acest moment un culoar de a juca la nivel global”, a declarat Cristian Diaconescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

6 + 6 =