Caută
Close this search box.

Cristian Tudor Popescu dezvăluie cât de urât era tratată Cristina Ţopescu la Antena 3

cristian tudor popescu

Cristian Tudor Popescu îşi manifesta revolta faţă de „făţărnicia fără margini” a şefilor de la Antena 3, care apar acum şi spun „ce bună era Cristina. Şi cât sunt de afectaţi de dispariţia ei”.

„Mi-a povestit cât de greu îi era să reziste acolo, cum era atacată constant de şefi ai postului că nu e ‘pe linie’. O voiau dată afară – n-au apucat, a plecat ea”, a povestit CTP.

„Am lucrat cu Cristina la ProTV, spre sfârşitul anilor `90. Mi-a rămas în amintire dorinţa ei uriaşă de a învăţa continuu meserie. Discutăm înainte de emisiune despre cum se face jurnalismul, după care, în direct, urma proba practică, fără menajamente – de două-trei ori i-au dat lacrimile, era foarte sensibilă.

De atunci, am rămas prieteni. Cristina Topescu a fost un om fundamental bun şi cinstit. Nu pot să cred că s-a sinucis. Dacă ar fi făcut asta, şi-ar fi pus mai întâi câinii la adăpost, nu îi lasa să moară de foame şi de sete.

Mă suna când avea o problemă profesională şi îi era frică să nu greşească. Sau, pur şi simplu, ca să stăm de vorbă, îi făcea bine.

Frica îi era şi pentru tatăl ei, o presimţire a determinat-o să realizeze ultima emisiune-interviu cu Cristian Topescu în care m-a rugat, cu cerul şi pământul, să intervin telefonic. Mai întâi am refuzat, nu voiam să mai am de a face în vreun fel cu ultimul post de televiziune în care a lucrat Cristina, propagandizat până la vomă. Am acceptat după ce mi-a povestit cât de greu îi era să reziste acolo, cum era atacată constant de şefi ai postului că nu e ‘pe linie’. O voiau dată afară – n-au apucat, a plecat ea.

Scriu aceste rânduri pentru că tristeţea însinguratei morţi a Cristinei s-a amestecat cu furia. La zisa televiziune au apărut şefi şi trepăduşi care au ‘marturisit’ despre ce bună era Cristina. Şi cât sunt de afectaţi de dispariţia ei…

Chiar şi după 30 de ani de gazetărie trebuie să mai învăţ că făţărnicia nu are niciodată margini. Oare o pătrunde şi până acolo unde e acum Cristina?”, a scris CTP, pe Republica.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri