Caută
Close this search box.

Cum încearcă Gabriela Firea să-l UMILEASCĂ pe Ministrul Mediului

gabriela firea

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, este implicată într-un nou scandal, de data aceasta cu ministrul Mediului, Costel Alexe.

Ea îi adresează un mesaj, în care îi cere arogant să „îşi confirme participarea” la o discuţie despre poluarea din Bucureşti, dând telefon la Secretariatul Primăriei.

„Ministrului PNL din Iaşi – cel mai poluat oraş din România -, care se plânge că nu mai poate respira şi trăi în Bucureşti, şi căruia i-am spus aseară la TV că nu-l ţinem cu forţa, şi că poate pleca dacă e aşa greu aici – LUI, şi DOAR LUI i-am adresat această replică, în contextul acuzelor nefondate, i-am trimis azi o scrisoare deschisă care conţine o invitaţie la dialog cu cifrele şi documentele pe masă, nu clişee la televizor”, scrie Firea, pe Facebook.

În scrisoare, Firea afirma că „aţi lansat în ultimele zile o serie de acuzaţii publice referitoare la faptul că autorităţile locale din Capitala nu ar făcut ‘nimic’ în ultimii trei ani, în ceea ce priveşte îmbunătăţirea calităţii aerului şi combaterea poluării. Consider că sunteţi dezinformat şi de aceea doresc să vă pun la dispoziţie documentele şi argumentele care stau la baza activităţii Primăriei Capitalei în acest domeniu”.

Gabriela Firea îl invită la Primărie, dar numai după ce îşi confirma participarea prin telefon la secretariat.

„Şi eu, de la preluarea mandatului, am fost permanent preocupată de necesitatea de a acţiona pentru îmbunătăţirea calităţii aerului şi a reducerii poluării.

Precizez că pericolul poluării datează din 2008, primele semnale de la Bruxelles privind un posibil infrigement datând din 2010. Pe perioada mandatului primarului general interimar din partea PNL, Răzvan Sava, nu s-a luat nicio măsură pentru combaterea poluării.

De aceea, vă invităm să participaţi la o reuniune de lucru, vineri, 10 ianuarie 2020, ora 13.00, la sediul Primăriei Municipiului Bucureşti (Bd. Regina Elisabeta, nr 47), etajul 1, sala 150, pentru a discuta despre măsurile dedicate combaterii poluării aprobate în ultimii trei ani şi stadiul implementării acestora, împreună cu reprezentanţii Primăriei Capitalei, ai primăriilor de sector şi ai instituţiilor cu atribuţii în combaterea poluării.

Vă rugăm să confirmaţi participarea la această reuniune, până joi, 9 ianuarie 2020, ora 14.00, la telefon 021/3055500 (interior 1111) sau fax 021/3120030 sau email cabinetpg@pmb.ro”, a scris Firea, aroganta.

Ministrul Mediului, Costel Alexe, a avut o replică tăioasă pentru Gabriela Firea, marţi noapte, după ce aceasta i-a recomandat „să se mute din Bucureşti” dacă nu-i convine că aerul este poluat. „Mutaţi-vă dumneavoastră ÎN Bucureşti! Dumneavoastră locuiţi în judeţul Ilfov. Poate dacă aţi locui efectiv în Bucureşti v-ar pasă mai mult de traficul infernal şi de poluare”, îi transmite Alexe lui Firea.

„NU mă las intimidat! Doamnă primar Firea, aveţi cumva impresia că oraşul Bucureşti e proprietatea dumneavoastră?

Îmi recomandaţi ‘sa mă mut din Bucuresti’ dacă nu îmi convine faptul că oraşul este unul extrem de poluat şi care generează deşeuri, aşa cum am atras atenţia.

Am şi eu câteva recomandări, doamnă primar:

1. Mutaţi-vă dumneavoastră ÎN Bucureşti! Dumneavoastră locuiţi în judeţul Ilfov. Poate dacă aţi locui efectiv în Bucureşti v-ar pasă mai mult de traficul infernal şi de poluare.

2. Reţineţi asta, stimată doamnă: Bucureştenii pur şi simplu ‘inhaleaza otrava’. Asta este poluarea: Otrava lentă. Aveaţi timp să faceţi ceva pentru a combate poluarea din Capitala fiind primar ‘de doar trei ani şi jumatate’. Nu doar că nu aţi reuşit, dar problemele s-au agravat în mandatul dumneavoastră.

3. Înţeleg faptul că aveţi nevoie să vă certaţi cu cineva – cu premierul Orban, cu mine, cu opoziţia din Consiliul General – ca să vă victimizaţi şi să acoperiţi faptul că Bucureştiul e sufocat şi are mai multe probleme decât înainte de mandatul dumneavoastră.

Dar când vorbim de poluare mai bine lăsaţi capul jos, vă certaţi mai puţin şi munciţi mai mult pentru rezolvarea problemei. E vorba de milioane de oameni, nu de orgoliile noastre.

Cifrele nu mint: Poluarea din Bucureşti e gravă şi îi afectează pe locuitori. Nu mai bine lăsaţi dumneavoastră declaraţiile bombastice şi ţâfnoase şi vă apucaţi de treabă?”, a scris Alexe pe Facebook, aproape de miezul nopţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri