Un autobuz Otokar recent achiziţionat de Primăria Capitalei, condusă de Gabriela Firea, pentru STB, s-a transformat, în cel mult un an de la intrarea pe traseele din Bucureşti, într-o fumigenă pe roţi.

Este vorba de o astfel de maşină care circula pe traseul liniei 641 şi care a fost surprinsă şi filmată în trafic în timp scotea fum ca o locomotivă cu aburi din perioada interbelică.

Asta în timp ce, teoretic, motorizate cu un propulsor Cummins, autobuzele produse în Turcia respectă norma de poluare Euro 6. Postate pe Facebook, imaginile au devenit imediat virale.

Conform unor specialişti în domeniu, evacuarea de fum într-o cantitate aşa de mare indică un consum excesiv de ulei de motor, propulsorul necesitând reparaţii capitale.

Primăria Capitalei a cumpărat, în anul 2018, 400 de astfel de autobuze la un preţ de aproximativ 100 de milioane de euro. Primele au intrat pe traseu chiar de 1 decembrie 2018 pe liniile 302, 336, 601, 780 şi 783.

La doar câteva ore de la ieşirea din garaj, unul dintre acestea a avut nevoie de reparaţii fiindcă s-a defectat. La vremea respectivă, şoferii STB, care erau obişniţi să conducă mai vechile Mercedes Citaro, s-au declarat nemulţumiţi de noile achiziţii şi au spus că autobuzele produse de turci au o calitate discutabilă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 + 6 =