Caută
Close this search box.

Cum se relaxează la domiciliu de 15 ani ucigaşul disidentului Gheorghe Ursu

ucigaşul disidentului

Judecătorii de la Curtea de Apel Bucureşti au amânat din nou cu un an executarea pedepsei în cazul fostului şef al Direcţiei de Cercetare Penală a Miliţiei, colonelul (r) Tudor Stănică (82 de ani), condamnat definitiv la 10 ani de închisoare, pentru uciderea disidentului Gheorghe Ursu.

Tudor Stănică a fost condamnat definitiv pe 10 octombrie 2003, dar fostul miliţian a stat după gratii doar aproximativ un an. Apoi, în ultimii 15 ani, fostul colonel de Miliţie a susţinut că este grav bolnav, a adus acte medicale şi a cerut să nu execute pedeapsa în penitenciar.

În timpul procesului, magistratul a dispus analizarea cazului de către o comisie de medici de la INML, care a cofirmat starea gravă de sănătate a fostului miliţian. Aşa că, de fiecare dată, judecătorii au întrerupt executarea pedepsei.

„Admite cererea de întrerupere a executării pedepsei formulate de petentul condamnat Tudor Stănică.

Dispune întreruperea executării pedepsei închisorii de 10 ani aplicată condamnatului prin sentinţa penală nr.49/14 iulie 2003 a Curţii de Apel Bucureşti – Secţia II-a Penală, definitivă prin decizia penală nr. 4403/2003 a Curţii Supreme de Justiţie pe o durată de 1 an începând cu data de 12 aprilie 2020 (dată la care expira întreruperea executării pedepsei dispuse anterior prin sentinţa penală nr.27/F/6.02.2019 a Curţii de Apel Bucureşti – Secţia a II-a Penală),” este minuta Curţii de Apel Bucureşti, din 15 ianuarie 2020.

Hotărârea nu este definitivă, menţionează Ziare.com.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri