Caută
Close this search box.

Cum trebuie purtată corect masca de protecție împotriva gripei

masca

Suntem în plin sezon al gripei, iar camerele de gardă ale spitalelor s-au umplut în ultimele zile. Doar la Institutul Matei Balş din Capitală s-au prezentat miercuri 170 de persoane diagnosticate cu gripă. Totuşi, specialiştii recomandă celor care au simptome specifice gripei să contacteze mai întâi medicul de familie.

Adrian Streinu-Cercel a recomandat populaţiei să poarte mască de protecţie şi a reamintit că spălatul pe mâini este foarte important.

„Apa şi săpunul sunt sfinte, nu dezinfectantul. (…) Nu strănutăm în mână. În acest context, este bine să purtăm şi masca de protecţie. Masca de protecţie nu se poartă sub nas. Dacă o purtaţi sub nas o purtaţi degeaba pentru că la nivelul nasului există o încărcătură virală fantastic de mare. Vă protejează ceva de strănut, dar în continuare veţi da celor din jurul dumneavoastră şi veţi contamina pacienţii din jurul dumneavoastră. Dacă folosiţi mască, acoperiţi şi nasul. Nu uitaţi că trebuie să ne spălăm în nas. Când ne spălăm pe faţă spălăm şi interiorul nasului, pentru că îl decontaminăm de ceea ce este în jur”, a explicat medicul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri