Viorica Dăncilă critică intenția Guvernului Orban, anunțată de vicepremierul Raluca Turcan, de a crește, opțional, vârsta de pensionare la 70 de ani.

Fostul președinte al social democraților susține că PNL vrea să forțeze românii să muncească, pentru a nu fi nevoiți să le plătească pensiile, demonstrând un „uriaş dispreţ pe care îl poartă vârstnicilor și pensionarilor”.

„Declarațiile Ralucăi Turcan și ale ministrului Muncii, Violeta Alexandru, privind creșterea vârstei de pensionare la 70 de ani sunt pur și simplu aberante, în condițiile în care speranța de viață în România este de 75 de ani.

Guvernul își mai arată o dată uriașul dispreț pe care îl poartă vârstnicilor și pensionarilor, cărora insistă să le refuze dreptul la o viață liniștită și la pensia pentru care au cotizat în timpul anilor de muncă.

Doamna ministru, nu puteți forța oamenii să muncească până la 70 de ani doar ca să nu mai fie nevoie să le plătiți pensiile! Pensia este un drept, nu o pomană, doamna ministru.

Ați arătat încă o dată că nu cunoașteți realitățile din societatea românească și că nu vă pasă câtuși de puțin de oameni!”, a scris Viorica Dăncilă pe contul său de Facebook.

197 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here