Caută
Close this search box.

De ce a fost de acord PSD cu eliminarea pensiilor speciale. Unde vor merge banii

marcel ciolacu

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat marți că va solicita convocarea unei sesiuni parlamentare extraordinare, pe ordinea de zi urmând să se afle eliminarea pensiilor speciale.

„Deoarece a ieşit informaţia în spaţiul public că nu pot fi dublate alocaţiile pentru copii din cauza impactului bugetar pe pensiile speciale, am să solicit colegilor mei o sesiune extraordinară, iar pe ordinea de zi să fie eliminarea pensiilor speciale”, a spus Ciolacu la Palatul Parlamentului, înainte de şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD.

6.600 lei este valoarea medie a unei pensii speciale
De remarcat că în România există în prezent cel puțin 7.345 de persoane care beneficiază de o pensie specială. Valoarea medie a unei pensii de serviciu e de 6.600 lei, de șapte ori mai mult față de pensia medie.

Potrivit calculelor realizate de Inițiativa pentru o Justiție Curată, în baza informațiilor oferite de Ministerul Muncii, în luna mai 2016 s-au plătit peste 55,5 milioane lei pensii de serviciu, magistrații și personalul auxiliar din justiție reprezentând 66% din beneficiarii pensiilor speciale.

Pensiile militare nu sunt luate în calcul, fiind gestionate de MapN, Ministerul de Inerne și SRI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri