Caută
Close this search box.

Decizie radicală luată de NATO după uciderea generalului Soleimani: Antrenamentele din Irak sunt suspendate

NATO și țările membre ale coaliției antiteroriste au anunțat suspendarea operațiunilor de antrenare a forțelor de securitate irakiene, în contextul intensificării tensiunilor în Orientul Mijlociu după uciderea de către SUA a generalului iranian Qasem Soleimani, relatează cotidianul Daily Sabah, potrivit Mediafax.

Un reprezentant al alianței transatlantice a anunțat că NATO suspendă misiunile de instruire în Irak, unde alianța a ajutat la echiparea forțelor de securitate ale țării, la cererea guvernului Bagdad.

De asemenea, un oficial german a transmis că Statele Unite și aliații săi au suspendat pregătirea forțelor irakiene din cauza amenințării crescute cu care se confruntă. Danemarca, Norvegia și Suedia au anunțat sâmbătă măsuri similare.

Germania are în jur de 120 de militari detaşaţi în Irak în cadrul Operațiunii de Rezolvare Inerentă, cu scopul de a ajuta forțele irakiene să lupte contra militanților rețelei Stat Islamic.

Eliminarea lui Soleimani, liderul Forței Quds din Iran, reprezintă o escaladare majoră a tensiunilor dintre Teheran și Washington.

Armata americană l-a asasinat vineri dimineaţă, în oraşul irakian Bagdad, pe generalul Qassem Soleimani, comandantul Forţei Quds din cadrul Gardienilor Revoluţiei din Iran.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri