Caută
Close this search box.

Detalii ȘOCANTE apar în cazul zecilor de copii intoxicati după dezinsecție. Una dintre substanțele folosite era INTERZISĂ în România

Detalii șocante apar în cazul zecilor de copii intoxicati după dezinsecție. Una dintre substanțele folosite era interzisă în România din aprilie anul trecut. O altă substanță a fost folosită în concentrație de 4 ori mai mare decât era normal. 40 de copii au ajuns la spital în ultimele 24 de ore, după ce vineri s-a făcut dezinfecție și deratizare în Liceul German din Arad.

Mai mulți copii din clasele V-VIII, care învață la Liceul German din Arad au ajuns, aseară, la Unitatea de Primiri Urgențe de la Spitalul Județean, cu iritații pe piele, la ochi și cu dureri abdominale.

Ministerul Sănătății a trimis Corpul de Control, dar și Inspecția Sanitară la unitatea de învățământ. Mai mult, în toate unitățile de învățământ vor fi evaluate produsele de curățenie.

Părinții spun că în clădirea în care învață elevii s-ar fi făcut deratizare vineri. Iar ieri, în prima zi de școală după vacanță, copiii ar fi găsit băncile lipicioase. Când s-au întors acasă, elevilor li s-a făcut rău.

Printre copiii care au fost duși la urgență se află și cei ai vicepreședintelui Consiliului Județean Arad.

Starea copiilor care au ajuns la spital este stabilă. Autoritățile ţin legătura cu părinţii minorilor printr-un grup special creat pe o reţea de socializare și îi sfătuiesc să-i ducă la medic pe elevi la cele mai mici simptome.

Și pompierii din Arad au mers, aseară, la liceu cu un echipaj de cercetare chimică, radiologică, bacteorologică și nucleară, apoi le-au cerut și colegilor din Bihor să facă o a doua verificare.

Potrivit autorităților, deratizarea a fost făcută de o firmă autorizată din Deva. Totodată, prefectul județului, a dispus începerea mai multor anchete. Însă, până când specialiștii vor stabili că pericolul din sălile de clasă a fost eliminat, școala va rămâne închisă.

Acest caz vine după ce, la Timișoara, în noiembrie 2019 au murit trei persoane, printre care și doi copii, în urma intoxicării cu substanțele folosite la deratizarea unui bloc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri