Angajați de la Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) au ridicat, în ultima perioadă, documente din sediul FRF.

„Pe rolul DIICOT se află înregistrată o cauză penală în care se efectuează urmărirea penală in rem pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat”, a informat instituţia, explicând GSP:

„Faptă este prevăzută și pedepsită de articolul 367 NCP, delapidare, faptă prevăzută și pedepsită de articolul 295 NPC, și evaziune fiscală, faptă prevăzută și pedepsită de articolul 9 din L.241/2005. Alte aspecte legate de acest dosar nu pot fi comunicate în acest moment.”

37 milioane de euro a cheltuit FRF pe parcursul anilor 2017 și 2018, în vreme ce în 2016, când România a participat la Euro din Franța, la Casa Fotbalului s-au cheltuit 23 de milioane de euro.

Cei de la DIICOT nu au oferit detalii și despre cauza pe care o investighează, însă informațiile inițiale indică faptul că ar fi vorba despre modul în care s-a folosit o parte importantă din fondurile primite de FRF de la UEFA, cele destinate de forul de la Nyon pentru organizarea Campionatului European din vara acestui an.

O bună parte din bani ar fi fost utilizați de cei din Federație pentru alte scopuri, inclusiv pentru campania electorală a lui Răzvan Burleanu din startul anului 2018. În luna aprilie a anului trecut, Burleanu a câștigat al doilea său mandat în fruntea FRF.

203 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here