Caută
Close this search box.

Drona care l-a ucis pe generalul iranian Soleimani se află în România

Drona care l-a ucis pe generalul iranian Soleimani, MQ-9 Reaper, este una dintre cele mai performante drone din lume și este considerată arma viitorului, pentru că nu este nevoie de un om care să o opereze și poate fi comandată de la distanță.

Este un echipament militar impresionant: are un motor de 900 de cai putere, o autonomie de 480 de kilometri și poate fi operată de la 1.900 de kilometri distanță. Greutatea maximă pe care o poate transporta la decolare este de 4.700 de kilograme. Zboară la o altitudine de 15.000 de metri, iar anduranța este de 14 ore, potrivit Digi24. Viteza maximă este de 482 km/h.

Rachetele sunt extrem de precise și se ghidează cu ajutorul camerelor care sunt instalate pe aceste drone. Au obiective pentru zi, pentru noapte, unele cu infraroșu, altele folosesc tehnologia laser.

Drona este fabricată în SUA începând cu 2007. În acest moment, armata SUA are în jur de 200 de astfel de drone.

Modelul MQ-9 Reaper, drona care l-a ucis pe liderul Qasem Soleimani, va desfășura misiuni la Câmpia Turzii. Se află acolo, potrivit armatei americane, datorită parteneriatului strategic dintre România și SUA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri