Ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, a anunțat că Elcen a emis o somație către Compania Municipală Termoenergetică București SA, aflată în subordinea Primăriei București, pentru plata căldurii pe luna decembrie.

Conform somației, în 15 zile trebuie plătiți 169.737.732,52 lei, care reprezintă contravaloarea energiei termice livrate de ELCEN către Termoenergetica în luna decembrie 2019.

În cazul în care Compania Municipală Termoenergetica nu va da curs somației de plată, ELCEN va proceda în conformitate cu prevederile Codului de Procedură Civilă, pentru a solicita plata integrală a sumei datorate.

„Trebuie sa recunosc ca sunt profund dezamagit de comportamentul Termoenergetica. Atunci cand s-a semnat contractul dintre ELCEN si Termoenergetica, anul trecut, inainte sa inceapa iarna, am crezut ca Termoenergetica nu va repeta practicile falimentare ale RADET-ului, adica sa beneficieze de energie termica fara sa plateasca facturile pe care s-au angajat sa le plateasca. ELCEN si-a indeplinit angajamentul si a livrat energie termica in luna decembrie, iar bucurestenii nu au au avut de suferit din cauza ELCEN, ci doar din cauza retelei de distributie de caldura, administrate de Primaria Generala a Municipiului Bucuresti, care a tot avut avarii, defectiuni si tot felul de probleme.

Acum, pe buna dreptate, ELCEN cere plata pentru caldura furnizata, somand Termoenergetica sa plateasca factura in termen de 15 zile. Daca Termoenergetica ignora aceasta somatie, vom cesiona creanta ANAF-ului si sunt convins ca ANAF stie sa recupereze sumele restante”, a declarat ministrul Economiei, Virgil Popescu.

189 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here