Caută
Close this search box.

Elevii de la Liceul German din Arad, duși la Urgențe după o deratizare

Elevii din două clase de gimnaziu de la Liceul German din Arad au fost duși la Urgențe.

Mai mulți copii, elevi la Liceul Teoretic „Adam Müller Guttenbrunn” (Liceul German) din Arad, au fost duşi în această seară la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad.

Aceștia au ajuns pe mâinile medicilor după ce au început să se simtă rău în cursul acestei zile, după prezența la cursuri. Din primele informaţii, furnizate de specialarad.ro, cei mici prezintă erupții pe corp și faţă. Se pare că starea de rău și erupțiile ar surveni în urma unei deratizări făcute la școala pe care aceștia o frecventează.

Unul dintre părinți a explicat pentru Special Arad că vineri, la Liceul Teoretic „Adam Müller Guttenbrunn”, a fost făcută o procedură de deratizare și că, cel mai probabil, aceasta ar fi cauza pentru care elevii se simt rău.

„Este inadmisibil așa ceva. Așa ceva nu se poate. Ne omoară copiii!”, este strigătul disperat al uneia dintre mame.

Până acum, la Unitatea de Primiri Urgențe au ajuns nouă copii, proveniți din două clase de a V-a și a VII-a, împreună cu părinții lor, însă din informațiile obținute de la părinți urmează să mai ajungă la spital și alți colegi ai acestora.

Directorul școlii, profesorul Mario Stoica, susţine că nu cunoaște prea multe detalii, nici măcar numele firmei care a făcut deratizarea.

„Nu știu nimic încă. Încerc să ajung cât mai repede și eu la spital. L-am sunat pe administrator să îmi spună numele firmei și să vedem ce spun medicii, dacă sunt cei cu deratizarea de vină.

Firma este cea care a câștigat licitația la Primărie, este din Deva”, a explicat directorul Liceului Teoretic „Adam Müller Guttenbrunn”, prof. Mario Stoica, pentru Special Arad.

La fața locului a ajuns și vicepreședintele Consiliului Județean Arad, Sergiu Bîlcea, iar asta fiindcă și copiii acestuia învață la Liceul Teoretic „Adam Müller Guttenbrunn”. De altfel, fosta soție a politicianului arădean și, totodată, mama micuților, Laura Crișan-Bîlcea, se afla deja la spital încă de la bun început.

În același timp, la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgențe au ajuns și prefectul Gheorghe Stoian, precum şi directorul Direcției de Sănătate Publică Arad, Constantin Cătană.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri