Caută
Close this search box.

EMOȚIONANT. IMAGINEA ZILEI. O fetiță, scoasă pe brațe din locuința ei distrusă într-un bombardament

Imaginea unei fetițe în vârstă de patru ani care a fost scoasă pe brațe din locuința ei, după ce aceasta a fost bombardată în Siria, face înconjurul internetului.

Fetița, numită Dania, a fost salvată după ce, în această săptămână, cel puțin 44 de persoane au fost ucise de bpombardamentele Rusiei în nord-vestul Siriei, potrivit echipajelor de salvare.

O familie de opt persoane, dintre care șase copii, a fost ucisă într-un sat aflat la vest de Alep, în timp ce alți nouă oameni au fost omorâți în provincia Idlib.

Un grup de salvatori voluntari, numiți White Helmets („Căștile albe”, n.r.), au publicat pe internet imagini tulburătoare cu trupuri neînsuflețite aflate printre dărâmături.

„Sirienii se confruntă doar cu moartea, bombardamentele, distrugerea, locuințele distruse și plânsetele copiilor și bătrânilor. Ultimele șase săptămâni au fost îngrozitoare pentru noi. Cel puțin 44 de persoane au fost ucise, iar peste 70 au fost rănite. Mii de oameni își părăsesc locuințele, dar nu au unde să se ducă.

Nici măcar nu avem ce să le spunem copiilor noștri. Fiul meu m-a întrebat astăzi: «Tată, de ce fugim? Nu vreau să plec de la școală. De ce plâng acei copii?». Chiar nu am putut să îi răspund. Trebuie să acționăm să îi salvăm, să oprim bombele din a mai cădea pe capetele lor și să nu mai fie nevoiți să fugă către necunoscut”, a spus Ismail Abdullah, unul dintre liderii grupului, din Alep.

Mousa Zidane, manager de social media pentru White Helmets, a spus că echipajele de salvare au alergat de la un loc bombardat la altul, marți, încercând să salveze cât mai multe vieți.

Bombardamentele din Siria au distrus multe orașe, doborând, între altele, spitale și școli.

Guvernele Rusiei și Siriei neagă bombardamentele asupra civililor, spunând că luptă împotriva jihadiștilor, care ar fi început să atace civili în Alep, în nordul Siriei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri