Caută
Close this search box.

Epidemia din China: S-a confirmat transmiterea virusului de la om la om

Beijing la nord, Shanghai la est și Shenzhen la sud: misterioasa maladie pornită din centrul Chinei a ajuns în marile metropole ale celei mai populate țări din lume și un expert chinez a confirmat luni că ea se transmite de la om la om, scrie AFP.

Ultimul bilanț este de 218 cazuri în China, dintre care trei mortale.

La peste o lună de la apariția sa într-o piață din Wuhan (centru), virusul, din familia SARS (Sindrom acut respirator sever), afectează acum alte trei țări din Asia: Japonia, Coreea de Sud și Thailanda, scrie Hotnews.ro.

Zhong Nanshan, un cercetător renumit de la Comisia națională pentru sănătate, a declarat la televiziunea de stat că transmisiunea prin contagiune între persoane este „dovedită”.

Acest expert a ajutat la evaluarea amplorii epidemiei SARS în 2002-2003. Aceasta s-a soldat cu 774 de morți în lume (349 în China și 299 în Hong Kong) dintr-un total de 8.096 cazuri, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

Președintele chinez Xi Jinping a cerut stoparea propagării epidemiei, în condițiile în care China intră, ca în fiecare an, în „cea mai mare migrație umană” cu Noul an chinez.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri