Mircea Beuran dă în judecată Ministerul Sănătății și conducerea Spitalului de Urgență Floreasca, a declarat pentru MagnaNews fostul șef al secției de chirurugie III de la Floreasca, demis luni dimineața.

„Voi acționa în instanță conducerea spitalului și Ministerul Sănătății.E clar că vor să ascundă sub preș adevărul. Nu poți să spui că Beuran, care nu a fost de față, e de vină că s-a folosit o soluție alcoolizată”, ne-a declarat, luni, Mircea Beuran.

Beuran a mai precizat că „e posibil ca biocidul să nu fie cauza declanșării focului, dar pentru asta e nevoie de o anchetă serioasă, nu de niste concluzii fara fundement”

Profesorul Mircea Beuran a fost demis din funcția de șef de secție a Spitalului de Urgență Floreasca, cu o adresă primită pe linie administrativă. Hârtia oficială a demiterii a fost primită de Beuran la câteva minute după ce informația a apărut în presă.

O pacientă a fost arsă pe masa de operații la Spitalul Floreasca din Capitală, după ce un chirurg din secția profesorului Mircea Beuran ar fi greșit substanțele de dezinfecție, iar la contactul cu electrocauterul, pielea femeii a luat foc. Primele concluzii ale anchetei demarată de Ministerul Sănătății spun că, în acest caz, este vorba de o eroare umană.

Femeia, în vârstă de 66 de ani, a murit în data de 29 decembrie 2019 și probabil cauza mortii o reprezintă afecțiunilor oncologice de care suferea. INML, instituția abilitată să constate cauza oficială a decesului, va oferi punctul său de vedere în următoarea perioadă.

Serviciul Omoruri din cadrul Poliţiei Capitalei a preluat dosarul pacientei care a murit duminică seară după ce a luat foc pe masa de operație la Spitalul Floreasca. Anchetatorii fac cercetări pentru ucidere din culpă.

98 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 + 5 =