Caută
Close this search box.

EXCLUSIV. Surpriză în sport. Doi valoroși politicieni, cooptați în lotul olimpic al României pentru JO de la Tokyo. FOTO

Veste cu totul neașteptată la început de an 2020 pentru sportul românesc. Cum bine se știe, 2020 este anul Jocurilor Olimpice de la Tokyo, cea mai importantă competiție sportivă a planetei. Jocurile Olimpice de la Tokyo sunt programate a se desfășura în perioada 24 iulie-9 august, în capitala Japoniei, ele fiind denumite și „Jocurile Olimpice ale viitorului”. Astfel, după modestele rezultate de la Rio 2016 – unde România a obținut doar 6 medalii, cu numai una de aur – și Londra 2012, de unde s-a venit acasă cu 9 medalii, dintre care doar 2 de aur, conducătorii sportului românesc au decretat mobilizare generală pentru îmbunătățirea masivă a rezultatelor la ediția niponă a Jocurilor Olimpice. Un oficial din conducerea mișcării noastre sportive, care, din motive lesne de înțeles, a dorit să-și păstreze deocamdată anonimatul, ne-a anunțat că doi cunoscuți și valoroși politicieni, foști membri fondatori ai partidului Pro România – e vorba vorba de celebrii viteziști Daniel Constantin și Sorin Cîmpeanu, trecuți în prezent la partidul aflat la putere, PNL – au fost cooptați în lotul României pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo, urmând să se alăture programului specific de pregătire, cât și programului special al COSR, rezervat sportivilor cu potențial pentru medalii, SAMURAI 2020. Specialiștii mondiali ai probei la care vor concura cei doi români îi văd drept principali favoriți la medalii în cadrul întrecerilor care vor avea loc la Jocurile Olimpice 2020.

Cei doi – în foto sus, avându-l între ei, cu multă dragoste, pe însuși liderul Pro România – demisionaseră din formațiunea fostului premier Victor Ponta în luna decembrie 2019 și s-au gândit și ei, ca tot omul, ca tot românul întreg la minte, să plonjeze urgent într-un partid aflat la putere. Adică în PNL. Ceea ce au și făcut

Tocmai această viteză extraordinară, fondarea unui partid și, apoi, plecarea din el la țintă fixă, în mai puțin de doi ani, i-a adus în atenția specialiștilor și antrenorilor de sport din întreaga lume, specialiști care au intuit în ei un potențial uriaș, adică TREI MEDALII la Tokyo, în noua probă olimpică de traseism viteză. Asta înseamnă două medalii la simplu – un aur și un argint, singura problemă fiind care dintre cei doi ia aurul, dar oricum va fi pentru România – și încă o medalie, tot un aur desigur, în probla de dublu masculin.

Atât Constantin, 41 de ani, cât și Câmpeanu, 51 de ani, au trecut DOAR PÂNĂ ACUM pe la nu mai puțin de 4 partide, ultimele două fiind schimbate cu dexteritate și rapiditate. Cele 4 formațiuni politice sunt Partidul Conservator, ALDE, Pro România și PNL, urmând, desigur, încă multe altele, în funcție de cine se va afla la putere într-o perioadă sau alta.

Îi felicităm pe cei doi campioni și le urăm mult succes, sperând sincer ca, până la o viitoare schimbare de partid, să apuce totuși să facă, atât pentru sportul românesc, cât și pentru PNL, câte ceva. Mai ales că, iată, li se acordă toată încrederea, atât în plan politic, cât și din punct de vedere sportiv. Iar vârsta nu este problemă, cunoscându-se foarte bine faptul că, de pildă, cea mai valoroasă canotoare a Lumii din toate timpurile, Elisabeta Lipă, a cucerit ultimul său titlu olimpic – din cele 5 – la vârsta de 40 de ani, cam cât are acum și ”neîmblânzitul” Daniel Constantin.

„La nivel naţional, vor fi cooptaţi în structurile de conducere domnul rector Sorin Câmpeanu şi cu domnul fost ministru al Agriculturii Daniel Constantin”, a spus zilele trecute chiar Ludovic Orban. Sigur, ne putem întreba și, de pildă, ce părere au vechii și constanții membri ai PNL, care nu prind niciodată structurile de conducere ale partidului, dar asta nu mai contează acum, când e vorba, nu-i așa?, de interesul național. Și cum spuneam a venit și cooptarea în lotul olimpic, visul oricărui sportiv de performanță. Ce vreți mai multă încredere pentru doi traseiști de nădejde?

Antrenorul principal al celor doi mari favoriți la medaliile olimpice a fost numit multipluL campion național, european și mondial la traseism viteză, fostul senator ieșean Ionel Agrigoroaei, care a schimbat nu mai puțin de 10 partide în 8 ani și care inițial fusese și el selecționat pentru a evolua la Tokyo, dar ulterior a fost numit director tehnic al echipei tricolore de traseism, grație uriașei sale experiențe la vârful performanței naționale și mondiale. MULT SUCCES TUTUROR! HAI ROMÂNIA! Sorin și Daniel, avem mare încredere în voi, din toate punctele de vedere! (PS Materialul NU ARE NICIO CONOTAȚIE POLITICĂ sau sportivă, nereflectând situația reală de la lotul olimpic al României. Materialul este un PAMFLET, urmând a fi tratat ca atare).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri