Caută
Close this search box.

Fiscul a început executările silite. Peste un milion de conturi ale românilor, blocate de ANAF

ANAF a anunțat că a pus poprire de aproape un milion de conturi, sumele colectate reprezentând doar o cincime din datoriile acumulate. În multe cazuri, vor începe procedurile de executare silită.

„În perioada 01.01.2019 – 30.11.2019, ANAF a emis 954.657 adrese de înfiinţare a popririlor asupra conturilor bancare, atât pentru persoane fizice cât şi juridice.

Valoarea totală a creanţelor cuprinse în adresele de înfiinţare a popririlor bancare emise în perioada 01.01.2019 – 30.11.2019 a fost de 14.950,26 mil lei, iar valoarea totală colectată a fost de 3.094,96 mil lei.

Potrivit prevederilor Legii nr.207/2015 privind Codul de procedură fiscală, organele fiscale teritoriale aplică măsurile de executare silită pentru recuperarea obligaţiilor fiscale restante, reprezentând impozite, taxe, contribuţii, etc. Informaţiile detaliate pe tipul impozitului, taxei, contribuţiei, etc pentru care au fost înfiinţate popriri sunt gestionate la nivelul organului fiscal, care administrează contribuabilii pentru care s-au început măsurile de executare silită”, a anunțat ANAF.

2.000 de angajați își vor pierde locul de muncă

În urma deciziei de restructurare a ANAF anunată de ministrul Florin Cîțu, sindicaliștii au susținut că reducerea celor 2.000 de posturi va avea efect negativ în colectarea veniturilor bugetare.

„Atragem atenţia tuturor factorilor de decizie că actuala intenţie a guvernanţilor de reorganizare a ANAF prin reducerea de posturi creează o stare generală de nemulţumire a personalului din sistem, acutizată în timp de această permanentă reorganizare a ANAF, subiect preluat de fiecare partid politic ajuns la guvernare. Această stare generală de nemulţumire şi stres în rândurile salariaţilor are un efect contrar celui urmărit de către guvern, şi anume un efect negativ în colectarea veniturilor bugetare”, se precizează în comunicatul Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Fiscală „Solidaritatea”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri