Caută
Close this search box.

Fostul șef al Interpol, Meng Hongwei, a fost condamnat la 13 ani de închisoare. Ce acuzații i se aduc

Fostul șef al Interpol, Meng Hongwei, a fost condamnat marți la 13 ani de închisoare în China, după ce a recunoscut că ar fi primit mită în valoare de peste două milioane de dolari, informează Deutsche Welle.

De asemenea, potrivit sentinței, Meng va fi obligat să plătească și o amendă de două milioane de yuani (260.000 de euro, n.red.).

Meng a fost dat dispărut de soția sa în septembrie 2018 după ce acesta a călătorit din Franța, unde se află sediul Interpol în China și nu a mai putut fi contactat. Ulterior, autoritățile de la Beijing au anunțat că acesta a fost arestat pentru acuzații de corupție și a fost exclus din Partidul Comunist.

Câteva luni mai târziu, soția acestuia a primit azil politic în Franța. Ea susține că acuzațiile care i se aduc soțului său sunt motivate politic.

Peste un milion de oficiali din China au fost condamnați ca parte a unei campanii anticorupție de la venirea la putere a președintelui Xi Jinping. Cu toate că autoritățile de la Beijing susțin că această campanie își propune să reducă corupția în țară, unii analiști consideră că este doar un instrument pentru eliminarea rivalilor politici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri