Potrivit situației veniturilor brute din Ministerul Educației (facsimil mai jos), la data de 30 septembrie 2019, în timpul guvernării Dăncilă, secretarul general din Ministerul Educației primea un spor pentru condiții vătămătoare de 1.341 de lei.

Suma este dublă față de cea primită cu un an în urmă – 715 de lei.

De unde deducem că, la Ministerul Educației, între 2018 și 2019, condițiile de viață s-au înrăutățit de două ori.

Secretarul general adjunct primește un spor de lucru în condiții grele de 1.411 lei. Directorii generali au un spor între 1.301 și 1.539 lei.

Un director de cabinet ia un spor pentru lucru în condiții vătămătoare de 970 de lei, iar un consilier de cabinet 1.013 lei. Consilierul de afaceri europene lucrează într-un mediu și mai toxic, încasând 1.183 de lei.

Într-un răspuns pentru Newsweek România, Ministeru Educațiie ne învață cum sunt definite condițiile de muncă vătămătoare sau periculoase: „totalitatea situațiilor care implică risc de îmbolnăvire și/sau contagiune directă sau indirectă, respectiv riscuri asociate datorate condițiilor specifice de desfășurare a activității“, respectiv „totalitatea situațiilor în care personalul își desfășoară activitatea în mediul de muncă unde există factori cu grad de pericol ridicat ce pot afecta sănătatea și integritatea fizică și psihică“.

În vederea acordării sporului pentru condiții de muncă au fost emise buletinele de expertizare a locurilor de muncă nr. 06-004/28.06.2018 și nr. 06-005/28.06.2018 de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Protecția Muncii „Alexandru Darabonț”, care au avut ca rezultat identificarea unui număr de 5 factori de risc din cei menționați la art.5 din Regulamentul-cadru, respectiv:

1. existența factorilor nocivi și mecanismul de acțiune a acestora asupra organismului;

2. intensitatea de acțiune a factorilor nocivi sau asocierea acestor factori;

3. durata de expunere la acțiunea factorilor nocivi;

4. existența unor condiții de muncă ce implică o suprasolicitare nervoasă, care determină un risc de îmbolnăvire sau de accidentare;

5. structura și nivelul morbidității în raport cu specificul locului de muncă”.

De unde deducem că, în sediul Ministerului Educației, aflat între Piața Romană și Piața Victoriei, în zona zero a Capitalei, oamenii se îmbolnăvesc pe capete.

Dați fiind cei cinci factori de risc la adresa angajaților, „pentru luna septembrie 2019, cuantumul sporului de condiții de muncă plătit tuturor salariaților din aparatul propriu al ministerului este de 219.064 lei brut”.

Ce să mai spunem decât că acești HOȚI care ne-au FURAT banii ar trebui să fie judecați și condamnați imediat.În frunte cu cel mai incult premier din istoria României, care i-a girat permanent. Clientela din minister, deși avea SALARII FARAONICE, mai lua și sporuri de zeci de mii de euro pentru lucrul la…calculator. Asta în condițiile în care România se prăbușea deja în Infernul sărăciei, CU PENSII DE 7-800 DE LEI, CU SUTE DE MII DE OAMENI CARE MOR DE FOAME în orașe și la țară, care se sinucid, pleacă din România sau recurg la tot felul de gesturi disperate.

Acesta nu este cumva ATENTAT LA SIGURANȚA NAȚIONALĂ?

Potrivit unor surse guvernamentale, executivul condus de premierul Orban ar intenționa să reducă cuantumul acestor sporuri. Numai să o facă mai repede, ca să nu intre și ei în aceeași categorie. Mulțumim colegilor de la Newsweek România pentru această investigație cu totul remarcabilă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here