Dincolo de conținutul efectiv al disputei – în legătură cu care puteți avea, evident, orice opinie – veți fi de acord că un astfel de gest, pe cât de îndrăzneț, pe atât de dur și tranșant, nu prea se mai întâlnește în România. De fapt nu se întâlnește chiar deloc. Am văzut un director dintr-o structură subordonată Ministerului Muncii atacându-și direct și cu o mulțime de argumente (pe care nu le analizăm aici) propriul ministru.

Mai exact, ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a fost desființată, literalmente, de fostul senator Dumitru Pelican (foto), în prezent Director executiv al Agenției Municipale pentru Ocuparea Forței de Muncă – AMOFM București.

AMOFM București este o structură din cadrul Ministerului Muncii și face parte din ANOFM – Agenția Națională a Forței de Muncă, subordonată unui secretar de stat din MInisterul MUncii, care secretar de stat este, la rândul lui, subordonat ministrului.

În cadrul unei dezbateri televizate, în direct, Dumitru Pelican a afirmat că, prin acțiunile sale din ultima vreme, ministrul Muncii – în foto jos – a demonstrat că nu cunoaște mai nimic din ceea ce se întâmplă cu adevărat în ministerul său.

Tot Dumitru Pelican a declarat, în repetate rânduri, că își asumă în totalitate ceea ce spune și l-a îndemnat public pe premierul Ludovic Orban să o retragă din Guvernul României pe ministrul Violeta Alexandru, conform spuselor sale, „până nu e prea târziu”.

„Nu știți nimic! Doar un exemplu. Agențiile de ocupare a forței de mună[ nu pot face recrutări, cum cereți dvs, asta demonstrează că nu cunoașteți nici măcar statutul și regulamentele de funcționare ale acestor agenții, ca să nu mai vorbim de activitatea lor efectivă Și mai sunt șunt multe altele. Nu știți nici măcar formula de calcul a pensiilor! Fac un apel public la premierul Ludovic Orban să o retragă pe această doamnă până nu e prea târziu!”, a spus Dumitru Pelican, în direct, la tv.

Mai mult. El a invitat-o la o dezbatere în doi pe doamna ministru, pentru a discuta concret despre ceea ce se întâmplă în minister.

Se pare, însă, că ceastă dezbatere în doi nu va avea loc, niciodată. Fostul senator USL din perioada 2012-2016, care lucrează de 20 de ani în Ministerul Muncii, este unul din cei mai vechi funcționari ai domeniului muncii și protecției sociale din România. De asemenea este și un vorbitor și polemist foarte greu de înfruntat, mai ales în direct, având o îndelungată experiență, de peste 35 de ani, în televiziune, radio și presa scrisă. În toate aceste perioade, Dumitru Pelican a tranșat mereu în favoarea sa discuțiile și/sau polemicile în care s-a implicat. Iar asta indiferent de „adversarii” săi, între care s-au numărat președinți și șefi de guverne, precum Traian Băsescu, Emil Boc sau Viorica Dăncilă.

În timpul emisiunii, ministrul Violeta Alexandru nu a dorit să răspundă la telefon – moderatoarea anunțând în repetate rânduri că ministrul a deviat apelul. În tot acest timp Dumitru Pelican explica, cu date și argumente bine calculate și precis formulate, de ce consideră că Violeta Alexandru nu cunoaște lucruri esențiale despre Ministerul Muncii.

Dacă Dumitru Pelican are dreptate sau nu, urmează să demonstreze, probabil, însăși doamna Violeta Alexandru. Sau să stabiliți dumneavoastră, cititorii.

Oricum, cazul este rar, dacă nu chiar unic în România ultimilor 30 de ani, țară în care, indiferent care ar fi ministrul, un lucru e sigur: subalternii săi, de la orice nivel, se feresc dintotdeauna, ca de moarte, să-și critice sau să-și atace șeful „suprem” de la comanda mnisterului. În ce ne privește nu mai cunoaștem un caz asemănător. „Meciul” între ministru și unul dintre numeroșii directori, subalterni, este în plină desfășurare. Cine va avea câștig de cauză urmează să stabilească viitorul (apropiat) și, în cele din urmă, chiar dumneavoastră.

196 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

6 + 7 =