Caută
Close this search box.

FOTO. Incident AVIATIC la Cluj! Aeronava venea de la București

Exact atunci când NIMENI nu se aștepta – ca și când nu am fi avut destule necazuri și probleme în aceste zile -, aflăm astăzi și de un incredibil incident … aviatic, produs în România.

Iar asta în pofida condițiilor atmosferice și meteorologice foarte bune, care ar trebui să facă astfel încât toate zborurile să se desfășoare în cei mai buni parametri.

Iată însă că nu e deloc așa. Dimpotrivă.

Iar atunci când în incident este implicată tocmai o aeronavă care ar trebui, în mod normal, să intervină în cazuri dramatice și contribuie direct la evitarea ORICĂRUI TIP de incident sau accident, ei bine, în astfel de cazuri, aproape incredibile, lucrurile devin de-a dreptul neverosimile.

Cam așa ceva s-a întâmplat, duminică, la Cluj Napoca.

Un elicopter SMURD a fost nevoit să se întoarcă pe aeroportul din Cluj-Napoca după ce pilotul și-a dat seama că are o defecțiune tehnică. Echipa medicală din elicopter tocmai lăsase un pacient acolo unde era nevoie.

Raed Arafat a declarat în cadrul unei intervenții telefonice că pilotul elicopterului a fost cel care a ales oprirea unui dintre motoare. Pentru că tocmai alimentase, pilotul a fost nevoit să survoleze zona aeroportului din Cluj pentru a consuma combustibilului.

În urma incidentului nu a fost rănită nicio persoană, iar elicopterul a aterizat în siguranță pe aeroport. Aeronava tocmai lăsase un pacient și se întoarcea la București.

„Încă aștept informații de la colegii din aviație. A fost o problemă care a dus la oprirea unui motor de către pilot. A trebuit să survoleze zona aeroportului ca să scape de combustibil. S-au respectat toate procedurile și au aterizat fără nicio problemă.

Avionul lăsase un pacient la Cluj, alimentase și decolase. Era normal să se întoarcă pe aeroport. Mi s-a transmis că a aterizat fără probleme pentru că aceste elicoptere au un sistem de urgență. Chiar dacă un motor cade, celălat este suficient pentru zbor”, a declarat Raed Arafat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri