Caută
Close this search box.

FOTO. Omul care aduce fotbalul și noul start dintr-un mare oraș

Adrian Teodorescu este unul din cei mai experimentați, dedicați și valoroși oameni de fotbal din România. De altfel, el a primit și un important premiu, la început de an 2020, pentru Excelență și Valoare în managementul fotbalistic și sportiv, inclusiv în activitatea cu copiii și juniorii.
Adrian Teodorescu – în fotografia de mai jos, realizată chiar zilele trecute, alături de președintele FR Fotbal, Răzvan Burleanu – este cunoscut și în lumea altor sporturi, dar în fotbal, mai ales în fotbal, toată suflarea îl cunoaște, chiar dacă unii SE PREFAC că nu ar fi așa. Adevărul e că Adrian Teodorescu – sau TEO, cum i se mai spune – nu poate fi și nici nu este ignorat de absolut nimeni din autenticii oameni de fotbal.
Dimpotrivă, cei care sunt sinceri cu ei înșiși știu că un Teodorescu Adrian, la orice echipă sau club, poate deveni și chiar devine un argument decisiv pentru rezultate și performanță. Pentru cei care îl cunosc, fie și parțial, și care îl percep în mod obiectiv și corect, Teodorescu Adrian este omul care aduce fotbalul, oriunde s-ar întâmpla asta.
TEO are o experiență foarte bogată, nimeni nu poate nega acest lucru. A lucrat, ca președinte sau vicepreședinte, la importante cluburi și echipe de fotbal, cum ar fi, între altele – în 1999 FC Dunărea Galați, în 2001 Flacăra Moreni, în 2002 FC Poiana Câmpina, în 2008 CSM Astra Ploiești, în 2011 Corona Brasov, în 2013 Larissa, în 2014 FC Prahova Ploiesti (grupare de mare tradiție, aproape dispărută la un moment dat, dar pe care tot el a făcut-o să renască din propria cenușă), iar din 2019 este seful Sectiei de fotbal la CSM Ploiesti.
Aici e problema. Din 2020, CSM Ploiești, clubul Primăriei Ploiești, va avea și o echipă de seniori în cadrul secției de fotbal. Ba chiar și una feminină!
Anunțul ÎN PREMIERĂ a fost făcut, pe Facebook, de reputatul om de cultură, dde televiziune și de sport al Prahovei și al României, profesorul Dan Culicovschi, fost comentator de elită al celebrei emisiuni de specialitate „Fotbal minut cu minut” de la Radio România Actualități. Acest anunț suna astfel:

„O VESTE IMPORTANTĂ PENTRU MICROBIȘTII PRAHOVENI !

În câteva zile, se înființează ECHIPA DE FOTBAL SENIORI C.S.M. PLOIESTI !

La inițiativa cunoscuților oameni politici Cristian Mihai Ganea (viceprimarul Ploieștiului) si Botez George (consilier municipal) !

Sef al secției de fotbal (cu drept de semnatura), responsabil de transferuri si delegat la meciurile echipelor de seniori, Under 19 si Under 17 va fi Teodorescu Adrian, iar antrenor al echipei de seniori fostul internațional Pompiliu Stoica !

Ca urmare a noii posturi, ADRIAN TEODORESCU va desemna la PRAHOVA (al cărei patron va rămâne) o persoană cu drept de semnătură !

Nu va fi o misiune ușoară pentru valorosul om de fotbal, dar sunt convins că se va achita de ea cu brio ! Căci nu degeaba a fost desemnat între SUPERLATIVELE ANULUI 2019 la categoria MANAGEMENT SPORTIV, MANAGEMENT COPII SI JUNIORI !

Iar CIREAȘA DE PE TORT o constituie faptul că, în câteva zile, se va înființa si ECHIPA DE FOTBAL FEMININ C.S.M. PLOIEȘTI.”

Acesta a fost anunțul. Pe lângă sutele și miile de felicitări și urări de succes adresate lui Teodorescu Adrian au apărut, însă – doar trăim în România – și diverse tipuri de critici și acuze, chiar înainte de orice demers al clubului și/sau al echipei de seniori.

Pe cei foarte îngrijorați de soarta banului public îi înștiințăm că noua echipă de seniori CSM Ploiești NU VA FOLOSI NICI MĂCAR 1 LEU din banii Primăriei, ea urmând să se AUTOFINANȚEZE ÎN TOTALITATE din banii pe care trebuie să îi primească și pe care îi va primi, în continuare, din grilele fotbaliștilor transferați la alte echipe. Un singur exemplu. NUMAI pe grila jucătorului Rareș Simionescu, CSM urmează să primească de la FC Petrolul suma de 31.000 de lei, care ajung pentru finanțarea echipei pe circa 5 ani, cheltuielile cu observatorii și baremurile de arbitraj fiind foarte mici în Liga C seniori Prahova, în jurul a 6.000 de lei pe sezon.

Dar vor mai fi și alți bani care vor intra, pe transferuri asemănătoare, iar echipa de seniori se va afla, fără nicio îndoială, pe un plus evident în ce privește intrările și ieșirile financiare, jucătorii nefiind remunerați la acest nivel și în astfel de cazuri. Secția de fotbal se va autofinanța din grilele sportivilor, iar asta încă din prima zi de funcționare

Lucrurile reintră în normal din mult mai multe puncte de vedere. Un alt exemplu. Mihai Velisar, fotbalist la naționala Under 21 și la Gaz Metan Mediaș, în Liga I. Velisar a fost crescut de CSM Ploiești, timp de 5 ani, apoi a trecut la Petrolul, care a plătiti pentru el … 450 de lei – adică 100 de euro, doar a 20-a parte din grilă – însă l-a dat mai departe la Gaz Metan Mediaș, pentru 15.000 de euro.

Așadar, avem, iată, un exemplu dde talent autentic crescut la CSM, dar banii au mers, ulterior, la Petrolul, deoarece la CSM nu exista pe atunci echipă de seniori. Iată prin urmare unul din motivele pentru care este necesară această echipă de seniori, ea asigurând corectitudinea și echitatea sportivă și socială, în funcție de locul în care sportivul este EFECTIV crescut și format ca performer.

De asemenea, echipa de seniori va asigura continuitatea activității pentru toți fotbaliștii care ies din juniorat la 18 ani, fără a se transfera – cum a fost cazul cu Simionescu sau  Velisar – și care, până acum, NU MAI AVEAU UNDE SĂ JOACE, intrând într-un impas moral, social și profesional. Acum vor avea unde să joace.

Iar aceasta va fi o echipă, atenție, care NU VA CHELTUI NICI 1 LEU DIN BANII PUBLICI!

Nu ne rămâne decât să îi urăm succes omului de fotbal și managerului autentic care este Teodorescu Adrian. El nu trebuie decât să fie lăsat să facă ceea ce știe foarte bine. Nu ne îndoim că o va face. Și va fi în folosul întregului fotbal prahovean. Și chiar și al celui românesc.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri