Caută
Close this search box.

Gabriel Zetea acuză subfinanțarea și dezastrul guvernării PNL: Asistența socială are bani pentru două luni

Preşedintele PSD Maramureş, Gabriel Zetea, a declarat, luni, că Guvernul PNL încearcă să abată atenţia „de la lucrurile care încep să îi doară pe români” prin discuţiile despre alegeri anticipate.

Vom încerca să arătăm românilor minciunile pe care PNL le propagă în spaţiul public. Cred că ne putem da cu toţii seama în această perioadă de ce în spaţiul public nu discutăm cu adevărat despre guvernare şi cădem cumva în plasa PNL care încearcă să abată atenţia de la lucrurile importante. Vorbim despre creşterile preconizate la salarii pentru profesori, vorbim despre amânarea creşterilor de pensii, (…) vorbim despre lipsa acută de finanţare astăzi în cadrul autorităţilor locale„, a spus Zetea, înainte de începerea şedinţei conducerii PSD.

Potrivit Agerpres, Zeteaa precizat că, „abia” săptămâna trecută, au fost transmise sumele către Consiliile judeţene şi Primării de către administraţiile finanţelor judeţene şi se observă „nişte abuzuri groaznice”.

La Consiliul Judeţean Maramureş avem finanţarea asigurată pentru asistenţa socială pentru două luni, salarii şi utilităţi asigurate pentru două luni, este un lucru extrem de grav, nu s-a mai întâmplat niciodată să avem finanţarea tăiată la nivelul judeţului cu 30% şi finanţarea bugetului propriu al Consiliului Judeţean cu 50% . (…) Asta încearcă, de fapt, Guvernul PNL, în această perioadă, să dea afară oameni cu mâna primarilor, cu mâna Consiliilor judeţene? De aceea, cred că discutăm despre alegeri anticipate în această perioadă şi nu despre lucrurile care încep să îi doară pe români„, a susţinut Gabriel Zetea.

El a adăugat că este de acord cu opinia liderului PSD ca, în cazul în care va trece o moţiune de cenzură în Parlament, să fie alcătuit un Guvern de uniune naţională.

Nu este cazul ca PSD să revină acum la guvernare, a pierdut guvernarea în urma unei moţiuni de cenzură, există astăzi în Parlament o majoritate demonstrată la vot împotriva PSD, PSD este partid de Opoziţie, dar asta nu înseamnă că nu vom sancţiona de fiecare dată greşelile Puterii şi mai ales actele acestea pe care le fac împotriva democraţiei din România„, a menţionat Zetea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri