Caută
Close this search box.

Gabriela Firea: Lărgirea la 4 benzi a Șoselei Fabrica de Glucoză avansează

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat sâmbătă că lărgirea la 4 benzi a Șoselei Fabrica de Glucoză, din zona foarte aglomerata Pipera, avansează.

Primarul Capitalei a menționat că se lucrează la modernizarea benzilor de circulație vechi.

Potrivit primarului general, proiectul noii şosele presupune lărgirea la 4 benzi, două pentru fiecare sens de circulaţie, a arterei de 1,8 km lungime, între Şoseaua Petricani – Nod A3 şi Calea Floreasca. Fiecare bandă va avea 3,5 metri lăţime, iar trotuarele vor include şi o pistă pentru biciclişti cu o lăţime de 1,5 metri pentru fiecare sens.

Dirigenţia de şantier este realizată de Compania Municipală Dezvoltare Durabilă Bucureşti. Executarea lucrărilor este realizată de asocierea Straco Grup – Tracon – Primacons Group, iar costul actualizat se ridică la circa 48 milioane lei fără TVA, mai menţionează Gabriela Firea.

Sursă foto: Facebook/Gabriela Firea

Iată mesajul integral al Gabrielei Firea de pe facebook:

Lărgirea la 4 benzi a Șoselei Fabrica de Glucoză, din zona foarte aglomerata Pipera, avansează. Constructorul lucrează la modernizarea benzilor de circulație vechi.

După deschiderea circulației pe cele două benzi nou construite, lucrările s-au mutat pe bucata veche a șoselei.

În mai puțin de o lună, au fost realizate lucrări de decopertare și desfacere a vechilor straturi de asfalt pe toată lungimea între Șoseaua Petricani – Nod A3 și Bd. Barbu Văcărescu.

De asemenea, a fost realizată săpătura necesară îmbunătățirii terenului de fundare și o parte dintre lucrările necesare la rețeaua de apă și canal.

În perioada următoare, vor fi realizate lucrări de repoziționare a rețelei de gaze pe anumite zone și o parte dintre branșamentele necesare.

Pe tronsonul nou construit, urmează finalizarea lucrărilor de la intersecția cu strada Intrarea Chefalului și a rețelei de iluminat public. Astfel, în funcție de condițiile meteorologice, lucrarea se va finaliza în această primăvară.

Proiectul noii șosele presupune lărgirea la 4 benzi, două pentru fiecare sens de circulație, a arterei de 1,8 km lungime, între Șoseaua Petricani – Nod A3 și Calea Floreasca. Fiecare bandă va avea 3,5 metri lățime, iar trotuarele vor include și o pistă pentru bicicliști cu o lățime de 1,5 metri pentru fiecare sens.

Dirigenția de șantier este realizată de Compania Municipală Dezvoltare Durabilă București.
Executarea lucrărilor este realizată de asocierea Straco Grup – Tracon – Primacons Group, iar costul actualizat se ridică la circa 48 milioane lei fără TVA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri