Caută
Close this search box.

Gabriela Firea pierde alegerile din primul tur, în faţa candidatului USR-PLUS

firea

Vlad Voiculescu, candidat din partea PLUS la Primăria Bucureşti, a prezentat rezultalele unui sondaj de opinie, din care rezultă că Gabriela Firea a trecut pe locul doi în preferinţele bucureştenilor.

„Răsturnare de situaţie în Bucureşti, cu şase luni înaintea alegerilor locale. Gabriela Firea nu mai este pe primul loc”, anunţă PLUS.

Conform rezultatelor sondajului, dacă Vlad Voiculescu ar fi candidatul Alianţei USR-PLUS, el ar obţine încă din primul tur cu 7% mai mult decât Gabriela Firea. Astfel, Voiculescu este cotat cu 35% din voturile bucureştenilor, în timp ce Gabriela Firea ar obţine 28%.

Dacă Rareş Bogdan ar candida din partea PNL, el ar obţine 23%. Potrivit cercetării sociologice prezentate de Vlad Voiculescu, şi Alianţa politică USR- PLUS se clasează pe primul loc în alegerile bucureştenilor, cu 30%, PNL având 25%, iar PSD 16%.

Ce procente ar primi alte partide: ALDE-Pro România 4%, PMP 3%, o alianţă independenta 1%. 12% dintre bucureşteni s-au declarat nehotărâţi, iar 9% au spus că nu vor vota la alegerile locale.

În sondaj a fost măsurat procentul Alianţei, cu Nicusor Dan candidat. Dacă Nicusor Dan ar fi candidatul Alianţei USR PLUS, acesta ar obţine 36% din voturi, iar Gabriela Firea 28% şi Rareş Bogdan 23%.

Potrivit lui Vlad Voiculescu, rezultatele sociologice arată ca „oricare dintre candidaţii Alianţei USR-PLUS ar câştiga alegerile locale în Bucureşti. Sondajul a fost efectuat în prioada 4-19 decembrie 2019, la cererea PLUS, de către firma Cult Research.

Datele au fost colectate prin metoda CÂŢI, respectiv prin telefon, pe un eşantion reprezentativ de 1.124 de bucureşteni, cu drept de vot la alegerile locale. Marja de eroare a eşantionului este de plus-minus 2,9%, la un nivel de încredere de 95%, iar metodă de eşantionare a fost una aleatorie simplă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri