Caută
Close this search box.

Gabriela Firea ripostează la acuzațiile lui Cîțu: Un Ministru-Pinocchio

florin cîţu

Primarul general Gabriela Firea a postat pe Facebook mai multe imagini ca răspuns la acuzațiile lui Florin Cîțu, legate de banii de salarii din Primăria Capitalei.

Gabriela Firea spune că, la momentul la care Florin Cîțu se referea că au fost virați banii, conturile erau de fapt goale.

”Ministrul finantelor publice ma acuza de minciuna intr-o postare de azi dimineata pe FB. Pentru ca lucrez doar cu cifre, argumente si dovezi impotriva dezinformarilor de orice tip, iata realitatea:

Ministerul de finante NU a virat „ieri” sumele necesare pentru luna ianuarie, conform LEGII BUGETULUI, “ieri” in inteles administrativ si legal inseamna in timpul orelor de program oficial al functionarilor publici, adica pana la ora 16,00, pentru Primaria Capitalei. (aveti mai jos documentul). Un Ministru-Pinocchio, deci!!

Cu siguranta nu ar fi avut nicio intentie sa respecte legea, daca nu as fi semnalat eu public faptul ca peste 40 000 de salariati nu-si vor lua azi leafa : medici din cabinetele de medicina scolara, actori, functionari publici etc. Plus ajutoarele sociale pentru persoane cu dizabilitati, femei insarcinate, copii nou-nascuti etc care nu vor putea fi platite la timp.

Vazand ca scandalul ia amploare si zeci de mii de angajati pregatesc o greva generala, NOAPTEA CA HOTII SI INCOMPETENTII, la ora 22,13, Ministerul de finante a virat O PARTE din suma cuvenita Primariei Capitalei (aveti mai jos documentul).

Concret, a fost virata suma de 134,9 milioane lei, care reprezinta doar un procent din sumele cuvenite, prin Legea Bugetului, pentru Capitala! Unde-i lege, nu-i tocmeala!!! Vad ca este tocmeala si prosteala!

Anul trecut, in ianuarie 2019, Primaria Municipiului Bucuresti a primit din cotele defalcate din impozitul pe venit suma de 306 milioane lei.

Potrivit prevederilor în vigoare până în decembrie 2019, cotele defalcate din sume reprezentând impozit pe venit, aferente lunii ianuarie 2020, erau virate până pe data de 8 a lunii. Si asa, in fiecare luna. Astfel, erau asigurate plata salariilor, factura sociala si platile pentru investitii la data de 12 ale fiecarei luni.
Trageti Dvs concluziile!
Praf!! Praf!!Prafuri!!! Si pulbere!!!” scrie primarul general pe Facebook.

Ministrul Florin Cîțu a spus că primarul Gabriela Firea are banii pentru salarii în conturile Primăriei Capitalei încă de joi, în replică la acuzaţiile acesteia conform cărora Ministerul Finanțelor nu ar fi virat banii pentru salariile angajaţilor Primăriei şi ai instituţiilor din subordine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri