Caută
Close this search box.

Gabriela Scutea, propusă procuror general, a participat la protestele pentru apărarea Justiţiei

gabriela scutea

Gabriela Scutea, propusă de ministrul Justiţiei pentru funcţia de procuror general, a participat anul trecut la protestele magistraţilor faţă de masacrarea legilor justiţiei de către Regimul PSD-Dragnea.

Europa Liberă a publicat imagini cu Gabriela Scutea, în timp ce protestă pe scările Curţii de Apel din Bucureşti, pentru independenţa justiţiei.

Gabriela Scutea a fost respinsă anul trecut, de Tudorel Toader, când şi-a depus candidatura pentru şefia Parchetului General, tocmai pentru că a participat la proteste.

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a anunţat că o propune pe Gabriela Scutea pentru numirea în funcţia de procuror-sef al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

„Am ales candidaţii care au prezentat simultan competenta şi experienţă. M-am ferit de experimente, pentru că situaţia în care se află Ministerul Public nu permite experimente. Doamna procuror Gabriela Scutea a avut cea mai solidă prestaţie şi cel mai solid dosar profesional depus dintre toţi candidaţii. O prestaţie aplicată, concretă, pertinenta şi plină de hotărâri. Este un procuror pentru care Ministerul Public nu prezintă necunoscute. A demonstrat cunoaştere, viziune, forţa şi substanţa profesională. Proiectul de management al doamnei Scutea a fost cel mai bun dintre toate cele prezentate, acoperind complet atât partea de administraţie şi construcţie internă a Ministerului Public, cât şi partea de reprezentare externă. Cunoaşte bine MCV şi este foarte bine cunoscută a Bruxelles”, a afirmat Predoiu.

Conform procedurii, propunerea ministrului va fi înaintată Consiliului Superior al Magistraturii, care va acorda un aviz. După obţinerea acestuia, Predoiu va înainta propunerea preşedintelui Klaus Iohannis în vederea numirii noului şef al PICCJ.

Ministerul Justiţiei a declanşat în luna decembrie a anului trecut procedura de selecţie pentru propunerea de numire a procurorilor-sefi ai Parchetului General, DNA şi DIICOT.

Opt candidaţi s-au înscris la selecţia pentru numirea procurorului-sef al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie: Ionel Corbu, Florin-Daniel Casuneanu, Gabriela Scutea, Laura Oprean, Pompiliu – Marian Drilea – Marga, Daniel Horodniceanu, Sorin Sandel Vasilache şi Răzvan Horaţiu Radu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri