Guvernul a introdus, pe ordinea de zi a şedinţei de joi, un proiect de ordonanţă de urgenţă prin care se prorogă până la 1 august termenul de intrare în vigoare a Legii privind dublarea alocaţiei pentru copii.

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a propus în şedinţa Cabinetului Orban introducerea pe ordinea de zi suplimentară a acestui proiect de OUG.

Legea privind dublarea alocațiilor nu se poate aplica imediat, dar guvernul va găsi o soluție, a spus președintele Klaus Iohannis, în urmă cu două zile.

”Legea este în regulă, de aceea am promulgat-o. Problema care trebuie acum rezolvată este una care ține de bugetul național”, a mai președintele.

„Probabil nu se poate aplica imediat, dar în câteva luni guvernul va găsi resursele”, a afirmat Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Şeful statului a adăugat că şi el şi guvernul doresc creşterea alocaţiilor pentru copii, dar „problema ţine de bugetul naţional”.

Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a anunțat marți că va convoca o sesiune extraordinară pentru eliminarea pensiilor speciale, după propunerea în acest sens făcută de deputatul liberal Florin Roman care a spus că PSD ar trebui să opteze între menținerea pensiilor speciale și dublarea alocațiilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + 8 =