Caută
Close this search box.

Institutul Balș poate face testul PCA, de identificare a coronavirusului

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a declarat că, la Institutul Matei Balş, se poate face testul PCA (testul Polymerase Chain Reaction) pentru a identifica coronavirusul.

Acesta a precizat că ,,de asemenea până săptămâna viitoare ca şi unităţile sanitare desemnate vor primi reactivi pentru a putea identifica coronavirus.
De acum câteva zile s-a creat pe aeroporturile internaţionale o linie specială de acces pentru pasagerii care vin din China, precum şi pentru pasagerii chinezi. De asemenea, avem o bază de date şi ştim localizarea lor pe teritoriu României. De asemenea, toţi călătorii care vin din China primesc nişte chestionare speciale şi sunt instruiţi să sune la 112 pentru că apelurile lor sunt preluate pentru a identifica acest pacient zero. Personal, am vizitat împreună cu echipa MS unităţile de la Matei Balş unde pot fi trataţi corect aceşti pacienţi, urmează să identificăm centre la  Iaşi, Târgu Mureş, Cluj, Timişoara, Sibiu şi un centru suplimentar la Oradea.
(…) Ideea este să nu aducem toate cazurile în Bucureşti, este vorba ca primele zece cazuri să fie tratate în Bucureşti dacă vom avea vreodată aceste zece cazuri şi să creăm expertiza şi la nivel naţional”, a declarat ministrul Costache.
Privitor la gripa sezonieră, oficialul a menționat că se pregătește campania de vaccinare pentru a scădea numărul îmbolnăvirilor.
Mi-aş dori ca şi în sezonul următor să avem cifre şi mai mici la gripa sezonieră ca anul acesta. Pentru aceasta, campania de vaccinare va demara din timp”, a punctat Victor Costache.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri