Caută
Close this search box.

Iohannis a explicat DE CE în China se poate construi un spital în șase zile

china

Klaus Iohannis a explicat cum de este posibilă, în China, construirea unui spital în mai puţin de o săptămână, iar la noi durează ani de zile.

Întrebat despre anunțul autorităților chineze privind construirea unui spital pentru pacienții afectați de coronavirus în şase zile, Klaus Iohannis a declarat că „sunt proceduri total diferite:

„În China funcționează un sistem autocrat care dispune și execută, iar la noi funcționează un sistem democratic, cu reguli europene, se pregătește documentația, se fac licitațiile, se caută finanțările.

La noi durează mai mult. Recunosc că pentru spitalele regionale a durat prea mult până acum și sper să găsim forme de accelerare a procedurii”, a declarat Iohannis.

Președintele Klaus Iohannis a vorbit, luni, pentru prima dată public despre virusul mortal care a ucis peste 80 de oameni în China și cum se pregătește România să facă față noului coronavirus, în contextul ultimelor evoluții, potrivit Digi24.

„Astăzi o avut loc o discuție interminsterială, aștept să aflu concluziile, trebuie să luăm această chestiune foarte în serios. Pare a fi un virus foarte agresiv, eu sunt de părere că ne vom pregăti cât se poate de bine”, a spus Klaus Iohannis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri